H πρωταγωνίστρια – σταρ που είχε μαγέψει τον Σάχη της Περσίας

 H πρωταγωνίστρια – σταρ που είχε μαγέψει τον Σάχη της Περσίας

Σε ένδειξη θαυμασμού μάλιστα της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μενταγιόν.

Στον κινηματογραφικό της βίο, δεν ήταν η μοιραία γυναίκα, που είχε ερωτικές κατακτήσεις και περιπετειώδεις σχέσεις. Στην πραγματική ζωή όμως, η Ρένα Βλαχοπούλου ράγιζε τις καρδιές των ανδρών και βρισκόταν στο επίκεντρο του φλέρτ. Η εικόνα που σχημάτισε το κοινό γι’ αυτήν, ταιριάζει στο στερεότυπο της τρελής σαραντάρας.

Απελευθερωμένη από κάθε μορφής «πρέπει», έκανε τα «θέλω» της πυξίδα, έζησε έντονους έρωτες και γοήτευσε αμέτρητους άντρες. Οι σχέσεις της με ποδοσφαιριστές ήταν έντονες και τροφοδότησαν με σκανδαλιστικούς τίτλους τα έντυπα της εποχής: από τον Βασιλείου της ΑΕΚ στον Κωστόπουλο του Παναθηναϊκού και από εκεί σε μια διεθνή ερωτική «καριέρα», με εντυπωσιακότερο σταθμό τον Σάχη της Περσίας. Ο Ρεζά Παχλεβί, ο οποίος παντρεύτηκε αργότερα την όμορφη, θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια, ήταν ερωτευμένος με την Ρένα Βλαχοπούλου.

Το 1946, η Ρένα Βλαχοπούλου βρέθηκε με τον Σπάρτακο για εμφανίσεις στην Περσία. Ο Σάχης Ρεζά Παχλεβί τους κάλεσε στο παλάτι για να παίξουν σε μια δεξίωση και μαγεύτηκε από την ομορφιά και τη φωνή της. Σε ένδειξη θαυμασμού μάλιστα της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μενταγιόν. … Η Ρένα Βλαχοπούλου γοητεύτηκε, αλλά προτίμησε να γυρίσει στην Ελλάδα. Αργότερα ο Σάχης γνώρισε τη πιο αγαπητή βασίλισσα όλων των εποχών, τη Σοράγια.

https://www.youtube.com/watch?v=TR_--b-Ibb8