Τζένη Καρέζη: Φωτογραφία ντοκουμέντο με κατακόκκινο μαγιό στην παραλία

Τζένη Καρέζη: Φωτογραφία ντοκουμέντο με κατακόκκινο μαγιό στην παραλία

Το πολύ μακρινό 1957 η Ελληνίδα σταρ εμφανιζόταν στην Επίδαυρο.

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και το αντίπαλον δέος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, παρόλο που τις δυο τους τις συνέδεε μακροχρόνια φιλία και αλληλοσεβασμός.

Ο λόγος για την Τζένη Καρέζη, τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου, τα οποία μάγεψαν όχι μόνο τον αντρικό πληθυσμό, αλλά και το ελληνικό κοινό. Μελαχρινή, ταλαντούχα και έξω καρδιά, έδειχνε να αδιαφορεί για την ομορφιά της, μιας και ποτέ της δεν το έπαιξε «ωραία». Επέλεγε πάντα ρόλους – πρόκληση καθένας από τους οποίους είχε να της προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Το καλοκαίρι του 1957, υπήρξε σημαδιακό για την Καρέζη, καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη» στο πλευρό της Μαίρης Αρώνη.

Σε ένα από τα διαλείμματα των προετοιμασιών, η ανερχόμενη – τότε – ηθοποιός, βρήκε την ευκαιρία να απολαύσει τη θάλασσα και τον ήλιο σε κάποια κοντινή παραλία, φορώντας ένα κατακόκκινο ολόσωμο μαγιό. Από τις πολύ σπάνιες στιγμές που βλέπουμε την Καρέζη με μαγιό.