Φαίδωνας Γεωργίτσης: «Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»– Το περιβόητο χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη

Φαίδωνας Γεωργίτσης: «Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»– Το περιβόητο χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη

Μία από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν το χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες».

Θεωρήθηκε -και όχι άδικα μια από τις ιστορικότερες ατάκες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, αφού μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη και συμβολίζει τον άνδρα που είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και τις πιο… εξευτελιστικές υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει ένας άνδρας για να κατακτήσει την καρδιά μιας γυναίκας… με οποιοδήποτε κόστος.

Μάλιστα η εν λόγω φράση -από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967) του Γιάννη Δαλιανίδη-, με την οποία ο Γιάννης Βογιατζής προειδοποιούσε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, εξελίχθηκε σε μια επίσης ιστορική σκηνή, με το περίφημο χαστούκι του ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά στην Ζωή Λάσκαρη.

https://www.youtube.com/watch?v=F7Dowp7xyuE

Το χαστούκι στη Λάσκαρη και η πρώτη γνωριμία

Όταν είχε πεθάνει η Ζωή Λάσκαρη ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε μιλήσει για τη σχέση τους αλλά και για την περίφημη σκηνή που χαστούκισε τη συμπρωταγωνίστριά του.

««Οι θαλασσιές οι χάντρες» ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», δήλωνε τότε ο αγαπημένος ηθοποιός.

https://www.youtube.com/watch?v=4FU3cCliJVw

Ο Φαίδων Γεωργίτσης επίσης αναφέρθηκε και στην πρώτη γνωριμία με τη Ζωή Λάσκαρη«Τη Ζωίτσα τη συνάντησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1963. Όταν πρωτοαντίκρισα τη Ζωίτσα έμεινα ξερός. Ήταν τόσο όμορφη που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις. Ήταν σαν τον ήλιο, που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα».

Με πληροφορίες από flash.gr