Γιάννης Βογιατζής και Γιάννης Βογιατζής, δύο ξαδέλφια στο σινεμά

Γιάννης Βογιατζής εναντίον Γιάννη Βογιατζή, δύο ξαδέλφια στο σινεμά

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο δύο ξαδέλφια να γνωρίζουν παράλληλα μεγάλη επιτυχία όπως συμβαίνει με τα ξαδέλφια που μοιράζονται το ίδιο όνομα, Γιάννης Βογιατζής, τραγουδιστής ο ένας, ηθοποιός ο άλλος και ιδιαίτερα αγαπητοί και οι δύο.

vogiatzis karagianni

Ο ηθοποιός

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ο έμπορος της Βενετίας στο θέατρο Διονύσια.

Έγινε γνωστός ως κινηματογραφικός «Μικές» (από τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Ο Μικές Παντρεύεται), καθώς και ως ραδιοφωνικός και στη συνέχεια κινηματογραφικός «Λαλάκης». Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. Η πλούσια κωμική φλέβα του τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό του ραδιοφώνου (Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (Η Γειτονιά μας, Ο Ονειροπαρμένος).

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 68 ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες. Χαρακτηριστικοί είναι οι ρόλοι του στους ταινίες Η γυναίκα μου τρελάθηκε, Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη, Δεσποινίς Διευθυντής, Ένα κορίτσι για δύο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός, Θα Σε Κάνω Βασίλισσα, Νύχτα Γάμου, Το Παιδί της Μαμάς, Ο Μικές Παντρεύεται και άλλες.

Είναι εξάδελφος και συνονόματος του επίσης ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή. Έχει δηλώσει πως ήταν συμμαθητής με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

 

 

 

 

 

 

Ο τραγουδιστής

Ο Γιάννης Βογιατζής (20 Δεκεμβρίου 1934) είναι Έλληνας τραγουδιστής που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάβα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

"ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" 1963

 

 

"Ραντεβού στον αέρα"

 

Video Url

 

Ο παράς και ο φουκαράς (1964)

 

 

Όταν λείπει η γάτα 1962

 

 

 

 

https://www.popup.gr/