Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έχει γενέθλια και η Φίνος Φιλμ της εύχεται "Χρόνια πολλά" με ένα βίντεο στα social media

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έχει γενέθλια και η Φίνος Φιλμ της εύχεται "Χρόνια πολλά" με ένα βίντεο στα social media

Τα γενέθλια της γιορτάζει σήμερα η Ζωζώ Σαπουντζάκη με τη Φίνος Φιλμ να της εύχεται και να την τιμά με ένα βίντεο από τα παλιά.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει σήμερα Πέμπτη τα γενέθλιά της με τη Φίνος Φιλμ να της εύχεται με ένα βίντεο στα social media.

Η Σαπουντζάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια μέρα σαν σήμερα, στις 27 Μαίου του 1933 με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το Αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω στο "Θέατρο του Λευκού Πύργου". Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους "το κουκί και το ρεβίθι". Γείτονάς της ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος, μάλιστα, ήταν αυτός που της έμαθε να χορεύει.

Στις αρχές τις δεκαετίας του '50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η "αφρόκρεμα" της εποχής (Ωνάσης, Νιάρχος, κ.α). Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά για το μπρίο της και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η "Βασίλισσα της νύχτας".

Η Φίνος Φιλμ με ένα βίντεο με την ίδια από κινηματογραφική ταινία όπου αποκαλύπτεται το ξεχωριστό της μπρίο της εύχεται τα χρόνια πολλά. Γράφει μάλιστα η ανάρτηση στο Twitter: Όταν ο άνθρωπος έχει τέτοια αγάπη για ζωή, μεγαλώνει μικραίνονοντας!

Η Ζωζώ έχει σήμερα γενέθλια και της ευχόμαστε να τα εκατοστήσει! Όταν ο άνθρωπος έχει τέτοια αγάπη για ζωή, μεγαλώνει μκραίνονοντας! ?#happybirthday #zozosapoutzaki #Ζωζώ pic.twitter.com/7GA6MxnBxe

— Finos Film (@FinosFilm) May 27, 2021