Ελένη Ερήμου: Η πανέμορφη ηθοποιός, η τολμηρή φωτογράφιση και η αψεγάδιαστη σιλουέτα στα 76 της

Ελένη Ερήμου: Η πανέμορφη ηθοποιός, η τολμηρή φωτογράφιση και η αψεγάδιαστη σιλουέτα της

Η Ελένη Ερήμου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη, στην Πάντειο και τη Νομική Αθηνών.Στο σινεμά άρχισε να εμφανίζεται το 1962 με την ταινία «Δεν Γνώρισα Μητέρα» και στο θέατρο ανέβηκε το 1968 με το έργο «Πέερ Γκυντ» του Ίψεν.

Είναι η ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τους ρόλους της στις ελληνικές ταινίες.Έγινε διάσημη ως η κόρη του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην ταινία που πρωταγωνίστησε ο Κώστας Βουτσάς «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά». Σήμερα, η Ελένη Ερήμου συνεχίζει να κάνει θέατρο. Δεν θέλει να σταματήσει ποτέ γιατί είναι κάτι που αγάπησε και δεν θέλει να αποχωριστεί ποτέ.

erimou 570

Η Ελένη Ερήμου πέρα από τη δουλειά της λατρεύει τη γυμναστική και το κολύμπι

Ξυπνάει αρκετά νωρίς το πρωί και πηγαίνει στο γυμναστήριο, στη συνέχεια επιστρέφει, φοράει το μαγιό της και πηγαίνει στη θάλασσα. «Μου αρέσει πάρα πολύ η άσκηση και το κολύμπι. Πηγαίνω στη θάλασσα και το χειμώνα. Έτσι έχω μάθει. Για μένα, δεν είναι χόμπι αυτά. Είναι τρόπος ζωής», λέει. Μόνο όταν έχει πρόβα αλλάζει το πρόγραμμά της.

upl5a0d5840b9f08

Η υποκριτική δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα
Τι απαντά όμως η Ελένη Ερήμου σε περίπτωση που κάποιος νέος τη συμβουλευτεί; Δεν της αρέσει να δίνει συμβουλές. Διδάσκεται, όπως λέει, ακόμη στο σχολείο της ζωής και έτσι δεν μπορεί να τους πει αν θα έπρεπε ή όχι να ασχοληθούν με την υποκριτική.

erhmou

«Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι να είναι συνειδητοποιημένοι οι νέοι. Για να γίνουν ηθοποιοί δεν πρέπει να μπορούν χωρίς αυτό. Χρειάζεται όμως αρκετή δουλειά. Πρέπει να πειθαρχούν σε αυτό. Και να ξέρετε, για εμένα δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Τουλάχιστον έτσι ξεκίνησα εγώ ανεξάρτητα με το πώς εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα τα γεγονότα», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα στο enimerotiko.gr/