Nίκος Γαλανός: Το αγόρι που έκανε τα κορίτσια των ’70s να λιώνουν, σε μια σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία

Nίκος Γαλανός: Το αγόρι που έκανε τα κορίτσια των ’70s να λιώνουν, σε μια σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία

O Νίκος Γαλανός άφησε τη δική του εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο, τόσο με το ταλέντο του, όσο και με την εξωτερική του εμφάνιση, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς.

Ο πρώτος του γάμος κράτησε λίγους μήνες
Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1945, στην Αθήνα και το πραγματικό του όνομα είναι Νίκος Σουπιωνάς. Σε ηλικία 18 ετών έκανε τον πρώτο του γάμο, ο οποίος κράτησε μόνο μερικούς μήνες.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ο γάμος την περίοδο εκείνη ήταν θεσμός, αλλά δεν πιέστηκαν να το αποφασίσουν. «Εμείς το θέλαμε, ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί και μετά από πέντε μήνες γάμου χωρίσαμε», ανέφερε. Την περίοδο εκείνη άρχισε να σπουδάζει υποκριτική στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.

galan2

Τον ανακάλυψε το 1967 η Τζένη Καρέζη

Η καριέρα του ξεκίνησε 1967, όταν τον «ανακάλυψε» σε μία θεατρική πόρτα η Τζένη Καρέζη και του πρότεινε να συνεργαστεί μαζί της και με τον Κώστα Καζάκο. Έναν χρόνο μετά πήρε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία του Νίκου Φώσκουλου «Η Λεωφόρος του Μίσους».

galanos

Τον λάτρεψαν σκηνοθέτες και κορίτσια

Τα γοητευτικά, συμμετρικά χαρακτηριστικά του τον έκαναν αμέσως να ξεχωρίσει τον κινηματογραφικό φακό, ενώ οι σκηνοθέτες τον λάτρευαν για το παιδικό πρόσωπό του. Το ίδιο και τα κορίτσια που είχαν βρει στη μορφή του νεαρού Νίκου Γαλανού τον απόλυτο γόη, τον κούκλο της εποχής.

galano3

Στη δημοσιότητα αδημοσίευτη φωτογραφία από τη χρυσή εποχή
Τώρα μία νέα, αδημοσίευτη φωτογραφία, τραβηγμένη από τον διάσημο φωτογράφο Κλεισθένη, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτή ο Νίκος Γαλανός ποζάρει σε κοντινό πλάνο με όλη τη γοητεία και τη λάμψη μίας χρυσής εποχής που δεν υπάρχει πια.

 

Με πληροφορίες από enimerotiko