Μια κυρία στα μπουζούκια: Πώς είναι σήμερα το σπίτι που έμεναν Λάσκαρη – Βουτσάς

Μια κυρία στα μπουζούκια: Πώς είναι σήμερα το σπίτι που έμεναν Λάσκαρη – Βουτσάς

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου και ευχάριστων στιγμών. Ειδικά οι παλιές ελληνικές ταινίες – κωμωδίες έχουν αφήσει πίσω τους πολλές ατάκες και σκηνές που όλοι θυμόμαστε για χρόνια. Μια από αυτές τις ελληνικές ταινίες είναι το «Μια κυριά στα μπουζούκια» με πρωταγωνιστές ηχηρά ονόματα όπως η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μαίρη Χρονοπούλου. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το σπίτι στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα μέρους της ταινίας. Εκεί όπου ζούσε η Λάσκαρη με τα αυστηρά αδέρφια της.

Και ποιος δε θυμάται τη σκηνή όπου η Λάσκαρη έβγαινε με αφορμή να πάρει τσιμπιδάκια στο απέναντι ψιλικατζίδικο ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να πάρει τηλέφωνο;

 

Video Url

 

Μια κυρία στα μπουζούκια: Η υπόθεση της ταινίας
Τα τρία αδέλφια – πρωταγωνιστές (δηλαδή οι Κώστας Βουτσάς, Γιάννης Βογιατζής και Χρήστος Δοξαράς) προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού την αδελφή τους, Αννούλα (την οποία υποδύεται η Ζωή Λάσκαρη). Δεν την αφήνουν μόνη αλλά ούτε και να βγει έξω. Ο μόνος τον οποίο εμπιστεύονται να μείνει με την αδερφή τους και να την προσέχει είναι ο Γιώργος (Φαίδων Γεωργίτσης). Ο Γιώργος είναι συμπαίκτη τους από την ομάδα ποδοσφαίρου όπου παίζουν.

bouzouk

Μια ταινία από την παλιά Αθήνα που αποπνέει ρομαντισμό και αθωότητα. Και αυτό γιατί ο Γιώργος αγαπάει την Αννούλα κρυφά αλλά δεν το ομολογεί από σεβασμό στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν τα αδέλφια της. Κάπως έτσι ξεκινάει μια σειρά από μπερδέματα και αστείες παρεξηγήσεις που θα καταλήξουν στο γάμο των δύο νεαρών.

Μέσα σε αυτές τις καταστάσεις μπλέκεται και η Μαίρη Χρονοπούλου, μια πλούσια κυρία που διαφέρει πολύ από την Αννούλα…

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

bozouk3

Το σπίτι που έμενε η Ζωή Λάσκαρη με τα αδέρφια της βρισκόταν και βρίσκεται ακόμη και σήμερα στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στην οδό Δημητρίου Γούναρη. Λίγα πράγματα θυμίζουν ακομη την ταινία όπως το παράθυρο που στέκονταν τα αδέρφια της Αννούλας αλλά και το ψιλικατζίδικο ακριβώς απέναντι. Η ρυμοτομία της περιοχής έχει αλλάξει πολύ αφού έχει πυκνοκατοικηθεί και τη θέση πολλών σπιτιών έχουν πάρει πολυκατοικίες.

bouzouk4

Ωστόσο ακόμη και σήμερα βλέποντας εικόνες από την ταινία «Μια κυριά στα μπουζούκια» σου έρχονται στο μυαλό σκηνές με τους πρωταγωνιστές και την Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Νομίζεις ότι από την πόρτα του σπιτιού θα εμφανιστεί η Ζωή Λάσκαρη. Θα θέλει να πάει στο ψιλικατζίδικο να πάρει κουβαρίστρα και τσιμπιδάκια.

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μένει ακόμη ζωντανός ειδικά όταν τα σπίτια που έγιναν τα γυρίσματα υπάρχουν ακόμη…

Με πληροφορίες από exploring greece

 
 
-->