Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Η φτωχή οικογένεια, το “φτύσιμο” στο Φώσκολο, οι άντρες της ζωής της και ο κρυφός γάμος

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Η φτωχή οικογένεια, οι άντρες της ζωής της και ο κρυφός γάμος

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη γεννήθηκε στη Δόξα, σε ένα χωριό της επαρχίας Διδυμοτείχου στις 4 Ιουλίου 1958 όπου έζησε μέχρι τα 12 της χρόνια.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Σε ένα περιβάλλον καθαρά αγροτικό, με επαφή με τη φύση και τις εποχές και σε μια δεκαετία όπου δεν είχαμε ηλεκτρικό και το νερό το έπαιρναν με στάμνες από μια πηγή έξω από το χωριό.Η ίδια είχε πει για τα παιδικά της χρόνια: “Το πιο αγαπημένο μου πράγμα ήταν το λευκό τοπίο τις μέρες του χειμώνα. Μερικές φορές έριχνε και δυο μέτρα χιόνι και θυμάμαι ότι για να πάω στο σχολείο ο πατέρας μου άνοιγε διάδρομο και τα τοιχώματα ήταν πιο ψηλά από μένα. Θυμάμαι κομμάτια από κρύσταλλο στις στέγες των σπιτιών που σαν παιδιά τα χρησιμοποιούσαμε ως γλειφιτζούρια. Και τα καλοκαίρια παιχνίδια μέσα σε αχυρώνες, βουτιές σε παχιά στρώματα άχυρου, τα νυχτέρια-ξενύχτια στις αυλές των σπιτιών πάνω σε ψάθες και σε πολύχρωμα κιλίμια, όπου είτε ξεφλουδίζαμε καλαμπόκια, είτε ξεσποριάζαμε τα ηλιοτρόπια, παιχνίδια τις νύχτες που ήταν γεμάτες από πυγολαμπίδες, φωτεινά αστεράκια που τα κυνηγούσαμε για να διαπιστώσουμε με έκπληξη ότι πρόκειται περί εντόμων.

karyofyllia karampeti 332232

Την εποχή που ήμουν 12 χρόνων οι γονείς μου πήραν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν από το χωριό μας για να δώσουν σε μένα καλύτερες συνθήκες ζωής και παιδείας. Αυτοί οι απλοί, αμόρφωτοι άνθρωποι που είχαν μόλις τελειώσει το δημοτικό ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, έχασαν το σπίτι τους, το περιβάλλον τους, τους φίλους και συγγενείς τους και πήγαν στη μεγάλη πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Και το πλήρωσαν αυτό το πράγμα. Αυτοθυσιάστηκαν – η μητέρα μου που ήταν αρχόντισσα στο χωριό κατέληξε να καθαρίζει σκάλες και να πλένει ρούχα σε διάφορες κυρίες της γειτονιάς, μέχρι να δουλεύει σε εργοστάσια για να επιζήσουμε. Δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα, αν μέναμε εκεί. Φαντάζομαι ότι μεγαλώνοντας θα τον έβρισκα τον δρόμο μου, αλλά σίγουρα αυτό διευκόλυνε τα πράγματα πολύ περισσότερο”, είχε πει η ηθοποιός.

Μου είχε πει ο Νίκος Φώσκολος να πάω στην “Λάμψη” αμέσως μετά τον “Κίτρινο Φάκελλο”

karyofyllia karampeti 47457

“Θεωρούσα ότι αυτό το μπαμ γύρω από το όνομά μου έγινε λόγω της υποκριτικής μου. Η ηρωίδα στον “Κίτρινο Φάκελλο” και η ηρωίδα στα “Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά” είχαν και ερωτικές σκηνές, γυμνές -με τον Κιμούλη, με τον Αρζόγλου. Δημιουργούσαν αίσθηση γιατί ήταν πρωτόγνωρες τότε για την ελληνική τηλεόραση. Ήμασταν τυχεροί που δουλεύψαμε με τον Κώστα Κουτσομύτη. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι από τότε δεν υπήρξε εξέλιξη και νοσταλγούμε εκείνες τις σειρές.

Δεν πήραν ποτέ να μυαλά μου αέρα. Ήμουν γειωμένη. Είχα την τύχη να έχω δίπλα μου δασκάλους, ανθρώπους οδηγούς. Δεν υπήρχε περίπτωση να τους προδώσω. Τα διαβάσματα μου, το καλό ελληνικό τραγούδι. Τρέχαμε στις διαδηλώσεις, βλέπαμε τις σπουδαίες ταινίες που ήταν απαγορευμένες μέσα στη χούντα… Ήταν μονόδρομος για μένα. Δεν μπορούσα να το ξεπουλήσω για να πάω να κάνω μια εύκολη εμπορική παράσταση ή μια σαπουνόπερα στην τηλεόραση. Αισθανόμουν ότι σαν καλλιτέχνης έχω μια πολιτική, μια κοινωνική ευθύνη. Στην πορεία μου, οι επιλογές μου, κι όχι μόνον οι δικές μου, αλλά όλων εκείνων των καλλιτεχνών που έχουμε συνείδηση της ευθύνης της τέχνης μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν υπήρξε πιθανότητα να κάνω κάτι. Μου είχε πει ο Νίκος Φώσκολος να πάω στην “Λάμψη” αμέσως μετά τον “Κίτρινο Φάκελλο” Δεν πήγα, ούτε μετάνιωσα. Ήταν θέμα ιδιοσυγκρασίας”.

karyofyllia karampeti 54655

Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ τον χρόνο που περνάει

“Όταν ήμουν νέα περισσότερο φοβόμουν την έννοια της φθοράς, του γήρατος και του θανάτου, το υπαρξιακό μου ήταν πολύ πιο οξυμένο σε σχέση με μια σχετική συμφιλίωση που υπάρχει τώρα. Βλέπεις γύρω σου ότι η γενιά σου μεγαλώνει, γερνάει, βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Φεύγουν οι αγαπημένοι σου άνθρωποι, φεύγουν οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι δάσκαλοί σου, ένας ολόκληρος κόσμος. Αυτό, πέρα από τον πόνο και την οδύνη, σε κάνει να σκεφτείς ότι έρχεται και η δική σου σειρά, κάπου το φιλοσοφείς το πράγμα και εύχεσαι το ταξίδι να κρατήσει όσο γίνεται πιο πολύ, αλλά να κρατήσει καλά…”,είχε πει σε γυναικείο site η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

karyofyllia karampeti 25464653

Οι σύντροφοί μου ήταν ως επί το πλείστον μέσα από τον χώρο

Οι σύντροφοί μου ήταν ως επί το πλείστον μέσα από τον χώρο, είχε πει το 2019 η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Οπότε γνώριζαν πολύ καλά τα δεδομένα και ήταν υποστηρικτικοί. Σαφώς και υπήρξαν τριβές, γι’ αυτό και κάποιες σχέσεις άντεξαν στον χρόνο και κάποιες άλλες όχι. Όλες, όμως, οι εμπειρίες είναι πολύτιμες. Είτε είναι καλές είτε κακές, έχεις να πάρεις και να μάθεις κάτι. Με τους περισσότερους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου –και εννοώ τις σοβαρές μου σχέσεις– εξακολουθούμε να έχουμε επαφές.

karyofyllia karampeti 6

Έχω πάει σε γάμο πρώην μου

Η ηθοποιός είχε πει γι΄αυτήν τη δήλωση: ” Ανήκω σε μια γενιά στην οποία η σεξουαλική απελευθέρωση ήταν ένα ζητούμενο. Και ο σεβασμός στην ελευθερία του άλλου ήταν επίσης ένα ζητούμενο, από την άποψη πως κανείς δεν ανήκει σε κανέναν. Αυτό ήταν το μότο των πρώτων νεανικών μου χρόνων”.

Η Καρυοφυλλιά δείχνει να είναι μια γυναίκα χορτασμένη από συναισθήματα

karyofyllia karampeti 1465

Η Καραμπέτη είναι μια γυναίκα που αγάπησε και αγαπήθηκε παράφορα ενώ έχει πει σχετικά: “Αισθάνομαι πλήρης και νιώθω τυχερή γι’ αυτό. Ως προσωπικότητα έδινα πράγματα και σεβόμουν τον άλλο. Επίσης, ήμουν διακριτική και ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου το αίσθημα της ζήλιας. Όταν ένας άνθρωπος μου προκαλούσε ζήλια, έπαυα να τον εκτιμώ. Και όταν μου συνέβαινε αυτό το πράγμα, κάτι ράγιζε μέσα μου”.

Δεν ήμουν ποτέ το κορίτσι που έλεγε πότε θα παντρευτώ

Έχω κλείσει μια δεκαετία με τον σύντροφό μου είχε πει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη λέγοντας στη συνέχεια: “Έχω βρει εκεί τον άνθρωπό μου, την στήριξή μου, την καθημερινότητά μου, δεν έχω πόλεμο, κάτι που έχουν κάποιες σχέσεις. Είμαι ευγνώμων και τυχερή. Έτσι κι αλλιώς η περιπέτεια υπάρχει στην καλλιτεχνική μου πορεία και έτσι δεν μου λείπει. Είναι η πιο μακροχρόνια σχέση μου. Είχα φτάσει ως την επταετία. Τώρα πια υπερέβην την δεκαετία και κάτι σημαίνει αυτό. Είμαστε ο ένας για τον άλλον η οικογένειά του”.

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ο Κρις Ραντάνοφ επισημοποίησαν τη σχέση τους

karyofyllia karampeti

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο παρουσία στενών φίλων και συγγενών και θέλησαν αυτό το ευχάριστο γεγονός να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως και τη σχέση τους. Επικαλείται, μάλιστα, άνθρωπο του περιβάλλοντός τους, ο οποίος αναφέρει ότι ο λόγος που θέλησαν να επισημοποιήσουν τον έρωτά τους με πολιτικό γάμο ήταν για να επιβεβαιώσουν ο ένας την αγάπη του για τον άλλο.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και ότι απλά οι δυο ηθοποιοί συνεχίζουν να συζούν όπως έκαναν άλλωστε τα τελευταία χρόνια….

Με πληροφορίες από enimerotiko