«Η Στεφανία» του Γιάννη Δαλιανίδη με την Ζωή Λάσκαρη, αύριο την Παρασκευή στις 22.00 από την ΕΡΤ

Instagram @finosfilm_official

Αύριο την Παρασκευή στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει την ιδιαίτερη και τολμηρή ταινία για την εποχή της, «Η Στεφανία» του 1967 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες δραματικές κοινωνικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπου ο Δαλιανίδης κατάφερε να πάρει το εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα της Νέλλης Θεοδώρου «Η Στεφανία στο αναμορφωτήριο» και να το αποτυπώσει με τόλμη στην μεγάλη οθόνη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του σινεμά που γυρίστηκαν δύο εκδοχές τέλους και τελικά επικράτησε η σκοτεινότερη. Η Ζωή Λάσκαρη ερμηνεύει ίσως έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της. Μην τη χάσετε. 

 

 

Η Στεφανία, μια όμορφη και ευκατάστατη κοπέλα, καταλήγει στο αναμορφωτήριο εξαιτίας της διεφθαρμένης ζωής που την οδήγησε να κάνει ο πατριός της. Θέλει να δραπετεύσει, αλλά αλλάζει γνώμη όταν εμφανίζεται ο γιατρός Δαπόντε, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη στα μαθητικά της χρόνια. Έτσι, γίνεται βοηθός στο ιατρείο του, ο οποίος γοητεύεται από την Στεφανία. Η σκληρή αντιμετώπιση, όμως, ενός φύλακα θα τα αλλάξει όλα.

Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Σπύρος Φωκάς, Νόρα Βαλσάμη, Βύρων Πάλλης, Λευτέρης Βουρνάς, Σπύρος Καλογήρου, Δέσπω Διαμαντίδου, Τασσώ Καββαδία