Η λεωφόρος του μίσους, από τις πετυχημένες ταινίες του 1968

Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Μουσική συνθεση: Νίκος Μαμαγκάκης

Τραγούδι: Τζένη Βάνου

Ηθοποιοί: Κώστας Καζάκος, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνος Κατράκης, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Νόνικα Γαληνέα, Ελένη Ζαφειρίου, Νίκος Γαλανός, Τζένη Ζαχαροπούλου, Βάσος Ανδρονίδης, Σπύρος Καλογήρου, Αλέκος Τζανετάκος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Νίκος Πασχαλίδης, Έλλη Λοΐζου, Βάσω Βουλγαράκη, Θόδωρος Ντόβας, Μαίρη Παπαστεφανάκη, Γιώργος Καύκας, Νίκος Σκιαδάς, Τηλέμαχος Εμμανουήλ, Αγγελική Κυριακάκη, Γιάννης Πετρίτσης, Κώστας Γενουλάτος, Κώστας Δάμπασης, Χρήστος Πολίτης (σύντομο πέρασμα)

Η ταινία, “Η λεωφόρος του μίσους” προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 550.847 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 108 ταινίες.

Video Url

 

Η λεωφόρος του μίσους
Σκηνή από την ταινία, “Η λεωφόρος του μίσους”.
-Ο Νίκος Φώσκολος, σε μεγάλα κέφια και σε σπουδαίες στιγμές, μεγαλουργεί σε αυτή την ταινία όχι μόνο ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, αλλά και ως στιχουργός ενός από τα πιο ευαίσθητα ερωτικά τραγούδια που έχουν γραφτεί: “Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ και η αγάπη αυτή με τρελαίνει”. Αν και το τραγούδι φαίνεται να το ερμηνεύει η Νόνικα Γαληνέα, στην πραγματικότητα ακούγεται η φωνή της Τζένης Βάνου.

-Στον τηλεοπτικό δέκτη(που μόλις είχαν εμφανισθεί στην Ελλάδα οι πρώτες τηλεοράσεις) εμφανίζεται η Νόνικα Γαληνέα να τραγουδά το συγκεκριμένο τραγούδι με τη φωνή της Τζένης Βάνου.

Περίληψη της ταινίας, “Η λεωφόρος του μίσους”
Ένας ασυνείδητος οδηγός τραυματίζει θανάσιμα μια γυναίκα και την αφήνει αβοήθητη να πεθάνει. Το θύμα ήταν η γυναίκα του ανακριτή Κώστα Κυριαζή ο οποίος έξι χρόνια αργότερα καλείται να διαλευκάνει ένα παρόμοιο περιστατικό.

Για πρώτη φορά αισθάνεται ότι δεν θα μπορέσει να επιτελέσει ανεπηρέαστος το έργο του, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πάθος, όπως απαιτείται από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Οι φόβοι του επιβεβαιώνονται, καθώς οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός, που άφησε αβοήθητο στην άσφαλτο το νέο θύμα, είναι ο ίδιος με τον υπαίτιο του θανάτου της γυναίκας του.

Video Url

 

Video Url