Κορόιδο Γαμπρέ, 1962, όλη μέρα καβγάδες

Ο Διαμαντής Σαραντόπουλος (Βασίλης Αυλωνίτης) και ο Σαράντης Διαμαντόπουλος (Νίκος Σταυρίδης)είναι δύο άσπονδοι φίλοι. Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης οινομαγειρείου στο οποίο ο δεύτερος εργάζεται ως γκαρσόνι. 

Ο Διαμαντής και ο Σαράντης είναι δυο γεροντοπαλίκαρα, οι οποίοι με το παραμικρό καβγαδίζουν. Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης ένος οινομαγειρείου, στο οποίο ο δεύτερος εργάζεται ως σερβιτόρος. Και οι δυο τους όμως ειναι ερωτευμένοι με μια νεαρή και όμορφη κοπέλα της γειτονιάς, την Φανή. Ερωτευμένος με τη Φανή είναι επίσης και ο Λούλης, ένας λίγο βλάκας νεαρός, αλλά η πλούσια και σνομπ θεία του δεν θέλει να ακούσει λέξη για την Φανή επειδή είναι φτωχή και θεωρεί ότι ο ανιψιός της πρέπει να βρει κάποια πλούσια.

Κάποια μέρα, ο Διαμαντής με τον Σαράντη αγοράζουν ένα λαχείο, το οποίο κερδίζει τον πρώτο λαχνό της κλήρωσης. Οι δυο τους αρχίζουν να σκέφτονται πώς θα αξιοποιήσουν τα χρήματα που κέρδισαν. Όταν ο ιδιοκτήτης του παλιού κτίριου, όπου στεγάζεται η ταβέρνα του Διαμαντή, αποφασίζει να το γκρεμίσει για να φτιάξει στην θέση του μια νεα πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το οινομαγειρείο του Διαμαντή, βέβαιοι ότι σύντομα θα παντρευτούν ο ένας από τους δυο την Φανή, αγοράζουν ένα μεγαλύτερο εστιατόριο, στο οποίο έρχεται να δουλέψει και ο Λούλης, προκειμένου να απαλλαγεί απ’ την θεία του. Ο Διαμαντής και ο Σαράντης γίνονται πλέον συνέταιροι και αποφασίζουν να προσλάβουν στο νέο εστιατόριο τους και την Φανή ως ταμία. Η δουλειά τους πάει παρα πολύ καλά και ο καθένας τώρα σκέφτεται, πώς να βρει τρόπο για ζητήσει την Φανίτσα να γίνει γυναίκα του!…Η Φανή όμως είναι ερωτευμένη με εναν νεαρό μηχανικό αυτοκινήτων, τον Μηνά, ο οποίος διστάζει να παντρευτεί την Φανή, θεωρώντας οτι αυτήν θα πρέπει να έχει ενα καλύτερο στην ζωή της. Ο Διαμαντής με τον Σαράντη βλέποντας στεναχωρημένη την Φανή και μαθαίνοντας τον λόγο, συνειδητοποιούν ότι και δυο είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία, για να παντρευτούν την Φανή. Τότε αποφασίζουν να την βοηθήσουν και να την στηρίξουν οικονομικά για να παντρευτεί τον Μηνά. Η ταινία τελειώνει με τους δυο να ανταλλάσουν με ειρωνεία ο ένας προς τον άλλον την φράση Κορόιδο γαμπρέ.

Διανομή ρόλων
Βασίλης Αυλωνίτης ως Διαμαντής Σαραντόπουλος
Νίκος Σταυρίδης ως Σαράντης Διαμαντόπουλος
Γιάννης Γκιωνάκης ως Λούλης
Μίρκα Καλατζοπούλου ως Φανή (Φανίτσα)
Χρήστος Ζορμπάς ως Μηνάς
Άννα Παϊτατζή ως θεία του Λούλη
Ράλλης Αγγελίδης ως μάγειρας
Δέσποινα Στυλιανοπούλου ως Ματίνα
Γιώργος Βελέντζας ως ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Video Url

 

Video Url