"Διακοπές στην Αίγινα" 1958, από την αρχή η Βουγιουκλάκη είχε αυτό το 'κάτι'

Οι Διακοπές στην Αίγινα είναι μια ελληνική κωμική ταινία παραγωγής του 1958 σε σενάριο και σκηνοθεσία Ανδρέα Λαμπρινού. Πρωταγωνιστούν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ανδρέας Μπάρκουλης και Αλέκα Στρατηγού.

Ο Τζώνης (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος δημοσιογράφος φθάνει στην Αίγινα μαζί με την κόρη του Αλίκη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στο λιμάνι, η Αλίκη θα συναντήσει τον Ζαν (Ανδρέας Μπάρκουλης), έναν γοητευτικό νέο, ο οποίος είναι γόνος αρχοντικής οικογένειας του νησιού, και θα τον περάσει για αχθοφόρο ζητώντας του να κουβαλήσει τις βαλίτσες της. Ο Ζαν γοητευμένος από την όμορφη Αλίκη θα δεχτεί να παίξει τον ρόλο του αχθοφόρου, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στην Αλίκη και να τη γνωρίσει καλύτερα. Αυτό το λάθος της Αλίκης όμως θα σταθεί αφορμή να ανοίξει ένας απρόσμενος κύκλος ερωτικών φλερτ. Ο Ζαν θα αρχίσει να παίζει στην Αλίκη ένα αλλόκοτο παιχνιδάκι, παριστάνοντας τον μπεκρή του νησιού.

Αλλά και ο πατέρας της, ο Τζώνης, θα αρχίσει να φλερτάρει με τον τρόπο του την στρουμπουλή Νένε (Αλέκα Στρατηγού), η οποία επίσης παραθερίζει στην Αίγινα με τον σύζυγό της, Ντόντο (Σταύρος Ιατρίδης). Για να ξεμοναχιάσει τη Νένε, ο Τζώνης στέλνει ένα ψεύτικο τηλεγράφημα στον Ντόντο, το οποίο αναφέρει ότι έχει αρρωστήσει ο αδελφός του, Ανάργυρος, και πρέπει να επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα.

Όταν ο Ανάργυρος, όμως, φτάνει ξαφνικά στο νησί και συναντά τον αδελφό του, τότε ο Ντόντος καταλαβαίνει ότι το τηλεγράφημα ήταν ψεύτικο. Οι δύο τους μαζί μ' έναν νησιώτη (Θανάσης Βέγγος), θα ψάξουν και θα πιάσουν επ' αυτοφώρω τον Τζώνη να ερωτοτροπεί με τη Νένε. Το σκάνδαλο που θα ξεσπάσει στο νησί, θα αναγκάσει τον Τζώνη μαζί με την Αλίκη να επισπεύσουν την αναχώρησή τους, αλλά ο Ζαν έχοντας ερωτευθεί την Αλίκη θα την κρατήσει στο νησί, αποκαλύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα. Ο Τζώνης από την άλλη πλευρά ως γνήσιος γυναικάς θα συνεχίσει το προσφιλές χόμπυ του ερωτοτροπώντας με άλλες κυρίες του νησιού.

 

Αλίκη Βουγιουκλάκη ως Αλίκη
Λάμπρος Κωνσταντάρας ως Τζώνης
Ανδρέας Μπάρκουλης ως Ζαν
Αλέκα Στρατηγού ως Νένε
Σταύρος Ιατρίδης ως Ντόντος
Τασσώ Καββαδία ως Τιτίνα
Γιώργος Βρασιβανόπουλος ως Ίωνας
Θανάσης Βέγγος ως βοηθός
Ελένη Χαλκούση ως Δούκισσα

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url