Royals-Lorde, (2013) ήταν το τραγούδι που άλλαξε την ζωή της Olivia Rodrigo

Η Olivia Rodrigo δεν θα ξεχάσει ποτέ την πρώτη φορά που άκουσε το ξεκαρδιστικό σινγκλ της Lorde, «Royals», γιατί της άλλαξε τη ζωή.

«Θυμάμαι ότι άκουσα αυτό το τραγούδι στο ραδιόφωνο εκείνη την εποχή… Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές  που θυμάσαι πάντα, μια ανάμνηση στιγμιότυπο, όπως, «Θεέ μου, τι είναι αυτό;» Αλλάζει την τροχιά της πορείας σου; ζωή», είπε η Rodrigo κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης τησ στο  Hollywood Reporter για το Songwriter Roundtable.

Μιλώντας με συναδέλφους τραγουδοποιούς όπως η Billie Eilish, η Dua Lipa και ο Jon Batiste, η Rodrigo μοιράστηκε την εμπειρία της ακούγοντας τη Lorde για πρώτη φορά και συλλογίστηκε την επίδραση της . «Θυμάμαι ότι το άκουγα καθώς άρχισα να γράφω τραγούδια και απλώς με εξέπληξαν οι στίχοι της που είναι απλώς μια έφηβη που ζει στα προάστια», είπε η Rodrigo. «Απλώς θυμάμαι ότι δεν άκουσα ποτέ τη ζωή μου να ακούγεται σε ένα τραγούδι σαν αυτό, όπου απλώς έκανε να είμαι νέα και να κάνω αυτά τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα να νιώθουν τόσο ιερά».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Rodrigo και η Lorde ξεκίνησαν τη μουσική τους καριέρα σε παρόμοιες ηλικίες και δεδομένης της κοινής τους αγάπης για τις πολυεπίπεδες αρμονίες, το ελαφρύ μελόδραμα και τα ηχητικά που αλλάζουν τις τάσεις, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Rodrigo εμπνέεται από την τραγουδίστρια της Solar Power. Αλλά η Lorde δεν είναι η μόνη μουσικός που άφησε μόνιμο αντίκτυπο στην παραγωγή της Rodrigo - είχε προηγουμένως ονομαστεί Kathleen Hanna, St. Vincent και Jack White (τον οποίο ονομάζει ως τον «ήρωα όλων των ηρώων») ως σημερινούς μέντοράς της και τον περασμένο Σεπτέμβριο, μοιράστηκε ότι οι Rage Against the Machine ήταν το «αγαπημένο της συγκρότημα» εκείνη την εποχή.

Video Url