Rod Stewart – Tonight's The Night (Gonna Be Alright) (1976)

Το "Tonight's the Night (Gonna Be Alright)" είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Rod Stewart και ηχογραφήθηκε στο Muscle Shoals Sound Studio στο Σέφιλντ της Αλαμπάμα για το άλμπουμ του A Night on the Town το 1976.

Το τραγούδι, αμφιλεγόμενο τη στιγμή της κυκλοφορίας, αποδείχθηκε τεράστια εμπορική επιτυχία και έγινε το δεύτερο κορυφαίο του τσαρτ στις ΗΠΑ στο Billboard Hot 100. Έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 81 στις 2 Οκτωβρίου 1976 και ανέβηκε γρήγορα, σκαρφαλώνοντας από το νούμερο οκτώ στο στην κορυφή του chart στις 13 Νοεμβρίου 1976 και παρέμεινε στην κορυφή για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 1977.

Ήταν η μεγαλύτερη παραμονή οποιουδήποτε τραγουδιού κατά τη διάρκεια του 1976, η μεγαλύτερη πορεία στην κορυφή για ένα σινγκλ στις ΗΠΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια (από το "Hey Jude" των Beatles, τον Νοέμβριο του 1968), και η μεγαλύτερη παραμονή στο νούμερο ένα για τον Rod Stewart σε ολόκληρη τη δισκογραφική του καριέρα και το τελευταίο νούμερο ένα της χρονιάς των 200 χρόνων των ΗΠΑ.

Video Url