My Heart Will Go On-Celine Dion (1997)

Το "My Heart Will Go On" είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από την Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν ως θέμα για την ταινία Τιτανικός του 1997. Το συνέθεσε ο James Horner, σε στίχους του Will Jennings, και παρήχθη από τους Horner, Walter Afanasieff και Simon Franglen.[1][2] Το "My Heart Will Go On" κυκλοφόρησε ως σινγκλ διεθνώς από την Columbia και την Epic στις 24 Νοεμβρίου 1997 και συμπεριλήφθηκε στο πέμπτο αγγλόφωνο άλμπουμ του Dion, Let's Talk About Love (1997) και στο soundtrack του Titanic.

Ο Χόρνερ συνέθεσε τη βάση του "My Heart Will Go On" ως μοτίβο που χρησιμοποιήθηκε στο soundtrack του Τιτανικού και πρότεινε να το εξελίξει σε τραγούδι. Ο σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, θεώρησε ότι ένα ποπ τραγούδι θα ήταν ακατάλληλο για την ταινία, αλλά συμφώνησε αφού άκουσε το demo. Η τελική εκδοχή κανονίστηκε από τον Afanasieff. Το μουσικό βίντεο σκηνοθέτησε ο Bille Woodruff.

Το "My Heart Will Go On" θεωρείται το χαρακτηριστικό τραγούδι της Dion. Ήταν στην κορυφή των charts σε περισσότερες από 25 χώρες και ήταν το σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις του 1998. Με παγκόσμιες πωλήσεις που υπολογίζονται σε περισσότερα από 18 εκατομμύρια, είναι το δεύτερο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις γυναίκας στην ιστορία της μουσικής και ένα από τα σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα των τραγουδιών του αιώνα από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής και το National Endowment for the Arts. 

Video Url