The Police: Η δημιουργία του θρυλικού γκρουπ και η γνωριμία των μελών

Sting, Stewart Copeland, The Police
Photo by Wikimedia Commons

Ο Sting, ο Stewart Copeland, o Andy Summers και το right place right time

Το 1977 ο Sting μετακόμισε από το Νιουκάστλ στο Λονδίνο, όπου και γνώρισε τον drummer Stewart Copeland, καθώς και τον πρώτο κιθαρίστα των The Police, Henry Padovani. O τελευταίος δεν έμεινε παρά λίγους μήνες στο συγκρότημα. Κατά τη γνωριμία τους, ο Copeland σκέφτηκε το πολύ απλό: "Είναι μπασίστας, τραγουδάει και έχει και ενισχυτή. Μου κάνει". Οι Sting και Copeland έβγαζαν τα έξοδα τους όντας το rhythm section σε διάφορες ηχογραφήσεις της εποχής. Παρά το γεγονός ότι ο Stewart Copeland προερχόταν από τους progressive rock ήρωες Curved Air, η προσέγγιση της εποχής ήθελε τα τρίλεπτα τραγούδια και την punk αισθητική να είναι στο προσκήνιο.

Κάποια στιγμή και ενώ βρίσκονται στο studio, o Copeland συναντά τον Andy Summers. Εκείνη την εποχή ο Summers θεωρείται από τους καλύτερους session κιθαρίστες στο Λονδίνο, έχοντας δουλέψει με σπουδαία ονόματα όπως Soft Machine και Traffic. Για ένα μικρό διάστημα μάλιστα, ήταν και κιθαρίστας στους Animals του Eric Burdon. Λίγο καιρό μετά, θα συναντηθούν εκ νέου, τυχαία καθώς βγαίνουν από μία στάση του metro. Ο Summers προτείνει να πιούνε καφέ και του λέει την ιστορική ατάκα:

"Εσύ και ο μπασίστας σου έχετε κάτι ξεχωριστό. Αλλά χρειάζεστε και εμένα στο συγκρότημα. Δέχομαι!"

Την φοβερή ιστορία θυμήθηκε ο Stewart Copeland μιλώντας στο show "Fearless" με τον Tim Ferriss, συμπληρώνοντας πως τη λέει κάθε φορά με ιδιαίτερη αγάπη και θαυμασμό προς τον Andy Summers, εξαίροντας ταυτόχρονα το ταλέντο του στην κιθάρα. Οι The Police κυκλοφόρησαν πέντε studio albums και μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια αντίτυπα. Μετά τη διάλυση τους, ο Sting ακολούθησε την πλέον λαμπρή προσωπική καριέρα.