Brian May: Όλα όσα έχει πει ο κιθαρίστας των Queen για τον John Lennon

Brian May
Photo by Wikimedia Commons

Η επιρροή του θρύλου των Beatles ήταν έκδηλη σε όλη τη ζωή και καριέρα του Brian May

Έχοντας μία τεράστια καριέρα πίσω του, τόσο στη μουσική όσο και στην επιστήμη, ο Brian May των Queen συχνά ανακαλεί τις κομβικές στιγμές στη ζωή του, αυτές οι οποίες τον καθόρισαν ως άνθρωπο και ως μουσικό. Πολλές από αυτές ωστόσο θυμίζουν και αυτά που θα ήθελε να είχε κάνει ως καλλιτέχνης, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ. Ένα από αυτά ήταν και η συνεργασία με τον John Lennon των Beatles.

Γεννημένος το 1947, ο Brian May έζησε όπως ήταν λογικό από την αρχή έως το τέλος την BeatleMania της εποχής, αλλά ταυτόχρονα είδε από κοντά και την επανάσταση των The Who, ενώ τέλος έζησε και την εποχή που η ψυχεδέλεια μονοπωλούσε τα charts και το ενδιαφέρον των νέων ακροατών. Μέσα σε όλες αυτές τις επιρροές και ερεθίσματα, ο May ξεχώριζε ανέκαθεν τον John Lennon, για τον οποίο και μίλησε κατά καιρούς σε περιοδικά όπως το Classic Rock και το Far Out.

Ο Brian May για τον John Lennon

"Ο Lennon, από έναν ειλικρινά μη γκλαμουράτο έφηβο με ανασφάλειες, εξελίχθηκε στον πιο cool τύπο στη Γη. Ήταν αρκούντως cool ώστε να γράψει το καλύτερο εφηβικό ποπ τραγούδι όλων των εποχών, το "I Want to Hold Your Hand", να αγκαλιάσει την ψυχεδέλεια, αλλά και να αφήσει τους Beatles όταν ένιωσε πως το όλο πράγμα είχε γίνει ρηχό. Και τότε να βάλει όλο του το είναι στο να προωθεί την ειρήνη στη solo δουλειά του, κυκλοφορώντας τα καλύτερα, τολμηρά και αποκαλυπτικά solo albums".
Classic Rock

"O John Lennon είναι ένας τεράστιος ήρωάς μου και κατανοούσα πως στη solo δουλειά του θρηνούσε για την απώλεια των Beatles με διάφορους τρόπους. Κάπως έτσι θρηνούσα κι εγώ την απώλεια των Queen και του Freddie".
Far Out

"Σπάνια απορρίπτω μια συνεργασία. Ένα παράπονο είναι πως δεν είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον John Lennon. Οι Beatles δε συμφωνούσαν πάντοτε, ήταν λίγο πίσω μπρος, όπως κι εμείς στους Queen. Νομίζω πως έτσι ήταν κι ο John, θα έπρεπε να δουλέψεις σκληρά και να αφοσιωθείς, να πιστέψεις στο ένστικτο σου. Πιστεύω ότι οι δυο μας θα τα πηγαίναμε πολύ καλά".
The Guardian