Queen : Τα 14 καλύτερα τραγούδια που συνέθεσε ο Brian May

Wikimedia Commons / Raph_PH

Οι συνθέσεις του σπουδαίου κιθαρίστα που ξεχώρισαν

Αστροφυσικός, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, Διδάκτορας, κιθαρίστας σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήμα όλων των εποχών. Ο Brian May μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έζησε και ζει πολλές ζωές σε διάστημα μίας, όντας ένας από τους πιο συμπαθείς και "ευπατρίδες" τύπους της βιομηχανίας. Η κιθάρα του "Red Special" είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές στο χώρο, ενώ ευτύχησε να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο σαν τον Freddie Mercury, του οποίου το status ως "θρύλος" μπορεί να μην αποδίδει καν το μεγαλείο της καλλιτεχνικής του πορείας.

Ο Brian May είναι επίσης συλλέκτης στερεοσκοπικών φωτογραφιών και ιδιοκτήτης της  London Stereoscopic Company. Έχει συγγράψει μια σειρά από βιβλία σχετικά με τα ενδιαφέροντα του, ενώ εξαιρετικό είναι και το προσωπικό του album "Back to the Light", το οποίο κυκλοφόρησε το 1993.

Όσον αφορά τους Queen, υπήρχαν εκείνα τα τραγούδια τα οποία φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Απλά σε ένα τέτοιο συγκρότημα, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν άλλαξε ποτέ τη σύνθεση του, είναι λογικό τα προσωπικά credits να μην έχουν τέτοια προβολή, εξαιτίας της συλλογικής προσπάθειας και επιτυχίας.

Οι 14 σπουδαιότερες συνθέσεις του Brian May για λογαριασμό των Queen, χωρίς χρονολογική ή αξιολογική σειρά, ήταν οι εξής :