Ο δικός μας ο Μίμης Πλέσσας

Όλοι θυμήθηκαν να τιμήσουν τον Μίμη Πλέσσα μετά τον θάνατο του, όπως άλλωστε κάνουν συνήθως με την Ελληνική μουσική που την τιμούν με αφορμή τον κάθε θάνατο σ' αυτό το ατελείωτο όπως νομίζουν μερικοί ταξίδι μας που όμως έχει πάντα την ημερομηνία λήξης που θέλει το πεπρμένο μας και η ανθεκτικότητα της υγείας μας ή αν θέλετε η τύχη μας.

Ο Μίμης, πάντα για μας ήταν ο Μίμης από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί την αξία του, είναι από τους λίγους μεγάλους συνθέτες μας που ποτέ δεν είχε σχέση με την πολιτική, τουλάχιστον από τότε που έγινε γνωστός σε περισσότερο κόσμο.

Video Url

 

Στην πορεία, τα τραγούδια του θα πρέπει να είναι αυτά με την μεγαλύτερη ανταπόκριση από κάθε άλλον Έλληνα συνθέτη, όσο υπερβολικό και αν φαίνεται αυτό, δεν μιλάμε ότι τα τραγούδια του ήταν καλύτερα απο αυτά άλλων συνθετών, είχαν όμως στο σύνολο τους την μεγαλύτερη απήχηση.

Αρκετά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από ονόματα όπως η Τζένη Βάνου στην πρώτη της περίοδο, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρένα Κουμιώτη και η Μαρινέλλα στην αρχή της προσωπικής της καριέρας, ο Μίμης ίσως την έκανε αστέρι πρώτου μεγέθους με τα Ανοιξε Πέτρα και Απόψε σε θέλω. Όλοι αυτοί δεν ήταν οι αγαπημένοι των ΜΜΕ και αγαπήθηκαν βασικά πρώτα από το κοινό 

Σημαντικό ρόλο βέβαια στην πορεία του έπαιξαν οι υπεροχοι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε πολλά από τα τραγούδια του τα οποία έγραψαν ιστορία στο τραγούδι μας.

Από την ταινία τυου 1970, Ορατότης Μηδέν.

 

Video Url

 

Απλός, ανθρώπινος, χωρίς το παραμικρό ίχνος σταρ, ήταν πάντα φιλικός με όσους συνομιλούσε συνήθως με θέμα τη μουσική, την τζαζ και βέβαια το Ελληνικό τραγούδι, περάσαμε υπέροχες στιγμές με τα τραγούδια του και με τον ίδιο, ειδικά ο Πετρίδης με τον οποίο είχαν μια ξεχωριστή διαχρονική σχέση, υπέροχα ήταν και τα χρόνια που συνεργαστήκαμε με την αδελφή του, την Λουκία που ποτέ δεν ξεχνάμε.

Για τελευταία φορά τον είχα δει στο Ωνάσειο στην προηγούμενη δεκαετία θαυμάζοντας το θείο δώρο του να έχει πλήρη διαύγεια σε τόσο μεγάλη ηλικία.

Καλό ταξίδι Μίμη, σε ευχαριστούμε για όλα!   

Video Url