ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στον Δούκα, θα δούμε αν θα δικαιωθούν

Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης που θεωρητικά είχαν προοπτικές εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο από να προσπαθούν να απαξιώσουν τον Μητσοτάκη, χωρίς όμως να έχουν επιτυχία προς το παρόν τουλάχιστον και να εστιάζουν την αντιπολίτευση στις υποκλοπές, την τραγωδία των Τεμπών και τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν μοιραία σε όλο τον πλανήτη αρκετά πιο συχνά πια.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τίποτα από όλα αυτά δεν τους βοήθησε να αυξήσουν τα ποσοστά τους, ενώ αυτή η τακτική βοήθησε σημαντικά τα υπόλοιπα κόμματα που δεν κάνουν σχεδόν τίποτα να αυξήσουν την δύναμη τους.

Αυτή η επιθετική πολιτική με λάθος επιλεγμένα θέματα δίνει πόντους στην λεγόμενη ακροδεξιά η οποία στο σύνολο της έχει σχεδόν ή και περισσότερο από ότι έχουν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που σχεδιάζουν τις τακτικές των δύο κομμάτων κάνουν ένα βασικό λάθος, δεν αφουγκράζονται την κοινή γνώμη, η οποία μπορεί λόγω ακρίβειας και άλλων να μην συμπαθεί τον Μητσοτάκη, σε ενδεχόμενες εκλογές όμως δεν αποκλείεται να τον ψηφίσει πάλι για σιγουριά, ενώ στις παρεμβάσεις του σε όλα τα μέσα πάντα η πλειοψηφία είναι κόντρα σ' αυτά που προωθεί η αντιπολίτευση, εκτός βέβαια του X (Twitter) το οποίο έχει κάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και νομίζει ότι κάτι κάνει, ενώ στην Ελλάδα αυτό είναι ανύπαρκτο. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ τρώγονται μεταξύ τους και σε μερικές εβδομάδες θα αρχίσουν τα ίδια στο ΠΑΣΟΚ όπου αρχικά θα πιστέψουν στην δυναμική του Δούκα και μετά θα συνειδητοποιήσουν την πραγματική του αξία.

Τα καλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πάνε στην ΝΔ και οι υπόλοιποι θα έχουν την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι απλοί πολίτες με 2-3 ευρώ θα ψηφίσουν αυτούς που πιστεύουν.