Όλο και πιο βαθιά χωμένος στην πίκρα, νέα αφορμή ο θάνατος του Kristofferson

ο Kris Kristofferson βέβαια δεν ήταν μικρός, τα είχε τα χρονάκια του, όμως ήταν ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που αγαπήσαμε στην ζωή μας και από τους πιο ταλαντούχους.

Δεν έχω αμφιβολία ότι αν δεν υπήρχε η συμμετοχή του στο A Star Is Born η παρουσία του σαν τραγουδιστή θα ήταν εντελώς άγνωστη στην Ελλάδα, όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, εδώ αγνοούσαν τον Bowie στις αρχές της δεκαετίας του '70 όπου είχαν μία επαφή με το μικρό δισκάκι του Space Oddity χάρις στον Πετρίδη που το κυκλοφόρησε και μετά στις αρχές του '70 τίποτα.

Χρειάστηκε να πάρει πάλι η Πόλυγκραμ που ήταν ο Πετρίδης την RCA για λίγο και να βγάλει μερικά από τα άλμπουμ του, τα  οποία επανέκδωσε στην Μίνως, ο Μίκης ο Κορίνθιος.

Δεν νομίζω να έχει κυκλοφορήσει Ελληνικό άλμπουμ του Kris Kristofferson, εκτός βέβαια του A Star Is Born και τώρα όλοι γράφουν για τον θάνατο του, δεν νομίζω όμως να έχει κανείς έστω και ένα δίσκο του, εγώ και ο Γιάννης έχουμε περισσότερα από 10 άλμπουμ του γιατί τον αγαπούσαμε από τις αρχές του '70  και το πρωί που του ανέφερα τον θάνατο του, η πρώτη του αντίδραση ήταν ότι θα του έκανε αφιέρωμα.

Αφορμή για να γράψω αυτές τις γραμμές στάθηκε στο πόσο εκστασιασμένοι γράφουν όλοι για το Me And Bobby McGee το οποίο βέβαια, μπορεί να είναι συγκλονιστική η ερμηνεία της Janis, αλλά δεν είναι το καλύτερο του, δεν  υπάρχει σύγκριση με τα Why Me, Saturday Mornin' Comin' Down, For The Good Times και Help Me Make It Through The Night, The Pilgrim, Chapter 33.

Συχνές οι βιβλικές αναφορές του στα τραγούδια του, όπως κάνει και ο Nick Cave.

Video Url