Elton John : Αυτός ήταν ο "μάγος" Bernie Taupin με τον οποίο συνέγραψαν τις μεγάλες επιτυχίες του

Photo by Wikimedia Commons

Το καλλιτεχνικό έτερον ήμισυ του Elton John 

Το ντουέτο είναι υπεύθυνο για περισσότερα από 35 χρυσά και 25 πλατινένια album, καθώς και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια παγκοσμίως. Επίσης κατέχουν το ρεκόρ για το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις με το Candle in the WInd, το οποίο και αποδόθηκε το 1997 στην κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ο Bernie Taupin, περί ου ο λόγος, είναι για δεκαετίες το δεξί χέρι του Elton John, στιχουργός και μόνιμος συνοδοιπόρος. Ο κατάλογος των σπουδαίων τραγουδιών που έχουν συγγράψει προκαλεί ίλιγγο. Rocket Man, Crocodile Rock, Tiny Dancer, Candle in the Wind, Bennie and the Jets, Saturday Night's Alright for Fighting, Goodbye Yellow Brick Road και πολλούς άλλους ύμνους. 

Γνωρίστηκαν το 1967 όταν και απάντησαν αμφότεροι σε αγγελία του περιοδικού NΜΕ και της Liberty Records για καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς. Τότε ο Elton John ήταν 20 ετών και ο Taupin 17. Ο μικρός Bernie ένιωθε δέος για το νέο του φίλο Reginald (Reginald Kenneth Dwight το πραγματικό όνομα του Elton John), ενώ πολλά χρόνια αργότερα θα πει στη Daily Mail πως "Ήμουν ένα αγροτόπαιδο και αυτός εκλεπτυσμένος. Με πρόσεχε. Ήταν σαν μεγάλος αδερφός."

Ο Bernie Taupin είχε όνειρο να γίνει αφηγητής. Αγαπούσε πολύ την country μουσική και τραγούδια όπως το El Paso του Marty Robbins. Δε δέχτηκε ποτέ το ρόλο του ποιητή που του αποδιδόταν συχνά και δεν καταλάβαινε τη διαδικασία της συγγραφής τραγουδιών. Είναι πολύ πιθανό να μην έκανε τίποτα αν ήταν μόνος του. Με τον Elton John είχε όμως την απόλυτη χημεία. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως στο 99% των περιπτώσεων, οι στίχοι πήγαιναν έτοιμοι στον John από τον Τaupin, και ο πρώτος έγραφε τη μουσική. Η μόνη φορά που συνέβη το ανάποδο ήταν στην παρακάτω αγαπημένη επιτυχία : 

 

Ο 74χρονος Bernie Taupin ζει στην Santa Barbara της California με την τέταρτη κατά σειρά σύζυγο του. Έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα, ωστόσο έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Διοικητή του εξαιρετικότερου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας