Αν πιστέψουμε τα Ελληνικά ΜΜΕ, Κασσελάκη και Τσίπρα, νικητής στην Γαλλία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζουμε κι ακούμε συνέχεια από όλα τα κανάλια για την νίκη της αριστεράς στην Γαλλία και την συντριβή της δεξιάς. Αυτή η εντύπωση βέβαια δεν βγαίνει και από τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία προβληματίζονται για το τι θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και χρόνια αφού το κόμμα της Λεπέν ήταν το πρώτο σε απόλυτους ψήφους, αλλά και αυτό με τις περισσότερες έδρες τις οποίες διπλασίασε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η αριστερά του Μελανσόν ήλθε τρίτη, πίσω και από το κόμμα του Μακρόν, όμως ο συνασπισμός των κομμάτων της αριστεράς του Μελανσόν των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και του ΚΚΕ ναι ήλθε πρώτος.

Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα πιο κοντά είναι το να πάνε οι πράσινοι και οι Σοσιαλιστές με το κόμμα του Μακρόν για να κάνουν κυβέρνηση, οπό το να συνεργασθούν σε κυβερνητική βάση με τον Μελανσόν ο οποίος έχει τόσο ακραίες θέσεις σε σημείο που να μην γίνονται αποδεκτές παρά μόνο από την άκρα αριστερά.

Όσο για τον Τσίπρα ο οποίος σε σχεδόν καθημερινή βάση πια κάνει διάφορες δηλώσεις αφού κατάλαβε ότι ο Κασσελάκης του πήρε τους ψηφοφόρους και διέλυσε τους μηχανισμούς στους οποίου είχε βασισθεί για να επιστρέψει σαν μεσσίας, ο Μελανσόν έχει πει τα χειρότερα, γιατί λοιπόν η θριαμβολογία.

Οι Γάλλοι ενώθηκαν σ' αυτή τη φάση για να μην πάρει την απόλυτη εξουσία η Λεπέν, όμως τίποτα δεν αποκλείεται στις επόμενες προεδρικές εκλογές, η Γαλλία είναι μπερδεμένη και έχει προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία τα προκαλεί η αριστερά του Μελανσόν με τις ακραίες θέσεις της.

Όλοι αναγνωρίζουν τις ικανότητες και την αξία του Μακρόν, δεν τον θέλουν όμως, γιατί τους ενοχλεί ο τρόπος που ασκεί την εξουσία και τους κάνει τον έξυπνο.

Ο χρόνος θα δείξει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην Γαλλία, αλλά τα κλειδιά πάντα τα έχει ο πρόεδρος, όχι ο κάθε Μελανσόν με του 70 τόσους βουλευτές που αποτελούν το 15% περίπου του εκλογικού σώματος.