Χάρης Δούκας, ο χαρισματικός νέος ηγέτης ή άλλος ένας Κύριος τίποτα από τον δήμο των Αθηναίων

Το έχει φαίνεται στο DNA του ο δήμος της Αθήνας να επιλέγει μέτριους πολιτικούς οι οποίοι κάνουν συχνά καλή καριέρα συνεχίζοντας στην πολιτική.

Ο Δούκας ο οποίος ψηφίσθηκε από τους πάντες, ακόμα και από Νεοδημοκράτες, σύμφωνα με τις ψήφους που έλαβε, κατάφερε μεν να νικήσει τον Μπακογιάννη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι σαν δήμαρχος θα είναι κι αυτός ένα κομμάτι της αλυσίδας του απόλυτου τίποτα.

Μα είναι δήμαρχος μόνο 6 μήνες θα πουν οι υποστηρικτές του κι εγώ α πω ότι ένας καλός δήμαρχος φαίνεται από την πρώτη μέρα, ενώ ένα τίποτα θα είναι πάντα ένα τίποτα.

Δούκας, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης είναι άτομα που φλερτάρουν έντονα με το 14%, αλλά φιλοδοξούν να νικήσουν τον Μητσοτάκη, επικαλούμενοι το 13% του Ανδρέα Παπανδρέου στις πρώτες εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ναι ακριβώς οι ίδιοι με τον Ανδρέα είναι όλοι τους.

Ο Δούκας μάλλον θα τα καταφέρει πάλι γιατί ακόμα και αν βγει δεύτερος την πρώτη Κυριακή, στην συνέχεια θα τον ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι δεν θέλουν πια τον Ανδρουλάκη, πιστεύουν ότι αφού νίκησε τον Μπακογιάννη, θα μπορέσει να νικήσει και τον Μητσοτάκη, μπορεί, κανείς δεν ξέρει, βλέπουμε και σε άλλες χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία, ενώ τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα σύμφωνα με γενική παραδοχή, αυτοί ήδη επέλεξαν συντηρητικό υποψήφιο στην Αγγλία και ετοιμάζονται για τον Τραμπ στην Αμερική, το θέμα είναι ότι εκεί δεν κυβερνά μόνο ο πρόεδρος, υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός.

 

Δηλώσεις του πριν τις δημοτικές εκλογές

Δεν αρκούν. Η Αθήνα είναι στις τελευταίες θέσεις σε ποσοστό κάλυψης πρασίνου. Είναι επίσης από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με την χειρότερη ποιότητα αέρα. Ο δικός μας ρεαλιστικός στόχος είναι η φύτευση τουλάχιστον 5.000 δέντρων κάθε χρόνο. 

-Μπορεί η Αθήνα να προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες  και να γίνει περισσότερο φιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της;

Ναι, μπορούμε με στοχευμένες δράσεις να μειώσουμε τη θερμοκρασία στην πόλη μέχρι 5oC. Έχουμε ετοιμάσει μέχρι και podcast, που επεξηγούμε ακριβώς το πώς.

-Σε πόσο χρόνο δηλαδή μπορεί να αποδώσει η συγκεκριμένη πρόταση;

Στο τέλος της 5ετίας μπορούμε να το έχουμε πετύχει. Οι δεσμεύσεις μας είναι συγκεκριμένες και είναι δεσμεύσεις που δεν θα πάνε «περίπατο».

Αν κάνει κυβέρνηση με τον άλλο που θα ελέγχει φωτιές και πλημμύρες, σωθήκαμε, παράδεισος θα γίνει η Ελλάδα.

 

Εδώ οι δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την προτίμηση τους στον Δούκα, να δούμε αν θα δικαιωθεί η επιλογή τους, ο Λοβέρδος δεν τους έκανε, τον Ανδρουλάκη τον επέβαλαν αυτοί οι οποίοι ήλεγχαν τους μηχανισμούς και το ότι διπλασίασε τις ψήφους τους φαίνεται λίγο, νομίζουν ότι ο Μητσοτάκης είναι Μπακογιάννης, τον οποίο ενδεχομένως δεν ήθελε πια ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος αφού 'δεν τράβαγε'.