''Let's Dance ''- David Bowie στις καρδιές μας για πάντα.

Βίντεο από το  Glastonbury του 2000,...  ξέρω γω, τι να πω στο τώρα ? ε, ήταν λίγο αλλιώς μουσικά τότε.. Επίσης δεν υπήρχαν ούτε χιλιάδες  λαμπάκια ούτε κινητά.
Εδώ, σε μια θαυμάσια ζωντανή εκτέλεση από τους μουσικούς της μπάντας ,με έναν μοναδικό ,ανεπανάληπτο David Bowie. Ανοίγοντας το τραγούδι με 2,20 λεπτά πλατιά μουσική εισαγωγή, εξαίσια και συναισθηματική σαν αγκαλιά..

και ερχόμενοι στο 5 λεπτό και μετά, ο τεράστιος αυτός μουσικός, γονατισμένος ,προβαίνει σε πέντε υποκλίσεις-(δεήσεις), προτρέποντας το κοινό, σε (παντοτινό) ''Dance''..στην συνέχεια πηγαίνοντας στο μικρόφωνο, να κλείσει το ρεφρέν,.. το παρατάει ...λέει ''κάτι δικά του'' εκτός μικροφώνου και αρχίζει να χορεύει.

Κινήσεις βγαλμένες από την ψυχή του, και αφτιασίδοτες. Ο Bowie ήταν ήδη τόσο ψηλά, φτασμένος μουσικά, στα ουράνια ,επηρεάζοντας μουσικές γενιές. Δεν είχε καμία  ανάγκη, για εμπορικούς λόγους, τίποτα από αυτά στο έργο του, τα τόσο συναισθηματικά και ταπεινά ανθρώπινα.. Ήταν ήδη ένας από τους λίγους και πρώτους σε πωλήσεις της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Απλά έτσι ένοιωθε, έτσι έκανε . Eντελώς φυσικά, κάτι το οποίο φαίνεται σε όλη την ερμηνεία του στο τραγούδι.

Το τραγούδι, σε φανκ-ποπ μοτίβο,είναι πασίγνωστο, χορεύτηκε, αγαπήθηκε σε κάθε μπάρ και κλάμπ, παντού .Σημείωσε και αυτό τεράστια επιτυχία ,είναι από τα τραγούδια που όλο και κάτι θα θυμίζει σε όλους μας.

Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1983 , κατανοητό τί θόρυβο έκανε, όχι μόνο στο πρώτο καλοκαίρι κυκλοφορίας του, αλλά στα καλοκαίρια.

Lets Dance,   λοιπόν .. στις καρδιές μας για πάντα.

 

Video Url