Freddie Mercury : Οι 4 άνθρωποι της μουσικής που είχαν να πούνε τα χειρότερα για αυτόν

Photo by Wikimedia Commons

Ο θρύλος των Queen μέσα από τα λεγόμενα αυτών που δεν τον συμπάθησαν ποτέ. 

Έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του θρύλου, όντας για πολλούς ο κορυφαίος ροκ τραγουδιστής όλων των εποχών. Το έργο του Freddie Mercury με τους Queen, είναι για πολύ κόσμο υπεράνω κριτικής, με τον τραγουδιστή να απολαμβάνει μέχρι σήμερα, πολλά χρόνια μετά το θάνατο του, τη σχετική δημοφιλία. Ωστόσο υπήρχαν και οι εξαιρέσεις. 

Άνθρωποι της μουσικής οι οποίοι όλο και κάτι βρήκαν να πούνε τόσο για τους Queen, όσο και για τον τραγουδιστή. Άνθρωποι που είτε τον έζησαν, είτε υπήρξαν πολύ κοντά του εκείνη την περίοδο. Η γνώμη τους σίγουρα έχει κάποια βαρύτητα, αν αναλογιστεί κανείς το ειδικό βάρος τους, στη μουσική βιομηχανία. 

Ποιοι ήταν αυτοί; 

1) Sid Vicious : Λογικό ως ένα βαθμό, καθώς ο θεατρινισμός και οι πολύπλοκες εν μέρει δομές των Queen έρχονταν σε αντίθεση με την χύμα ενέργεια και attitude των Sex Pistols. Ωστόσο ο Sid Vicious ειρωνευόταν συχνά τον Mercury για το πάθος του στο μπαλέτο (κάτι το οποίο ο Mercury είχε δηλώσει πολλάκις δημόσια), με αποτέλεσμα όταν βρέθηκαν σε κοινό χώρο και studio ηχογραφήσεων, να πέσουν κάποιες "ψιλές". 

2) Lester Bangs : Ένας από τους πιο διάσημος μουσικοκριτικούς όλων των εποχών, ο Lester Bangs έμεινε στην ιστορία μεταξύ άλλων για την αρνητική κριτική στους MC5, όταν αυτοί πρωτοεμφανίστηκαν. Μιλώντας για τις συναυλίες των Queen στο Madison Square Garden, το 1977, θα πει πως του θύμισαν "Τη Φαντασία του Disney για 14χρονα"...

3) Steve Walsh : Οι Kansas έχουν ήδη αρκετά albums στην πλάτη τους, αλλά δεν έχουν κάνει το πολυπόθητο breakthrough, το οποίο θα ερχόταν με το Dust in the Wind. Ωστόσο, περιοδεύουν συχνά με μεγάλα ονόματα, ανάμεσά τους και οι Queen. Ο τραγουδιστής Steve Walsh, ερωτώμενος για εκείνη την εποχή θα πει πως οι Queen υπήρξαν φιλικοί απέναντι στους Kansas, ωστόσο τέτοια πριμαντόνα και φουσκωμένο ego σαν αυτό του Freddie Mercury, δεν είχε ξαναδεί.

4) Robert Smith : Η σπουδαία καριέρα των Cure ενέπνευσε πολλά goth rock και post punk συγκροτήματα, τόσο στα 80s και 90s, όσο κυρίως στις αρχές του αιώνα κι έπειτα. Ανάμεσα σε αυτά τα γκρουπ ήταν και οι Darkness, με τη μεγάλη επιτυχία I believe in a thing called love. Ερωτώμενος για αυτούς, ο Robert Smith είπε πως του θύμισαν τους Queen "οι οποίοι δε μου άρεσαν ποτέ ιδιαίτερα. Για να είμαι ειλικρινής τους μισούσα".