H Στέγη στο Athens Pride 2024

Ανοίξτε. Να βγει η αγάπη έξω.!

Και φέτος η Στέγη δηλώνει #Παρούσα στο Athens Pride με ένα πολύχρωμο περίπτερο,
στις 15 Ιουνίου - ανήμερα του Parade - στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.
Κάτω από το μεγάλο ουράνιο τόξο του περιπτέρου της Στέγης θα βρείτε τις βεντάλιες Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Ας διαδώσουμε το μήνυμα αγάπης και ας στηρίξουμε έμπρακτα τις διεκδικήσεις της LGBTQIΑ+ κοινότητας στη διαρκή μάχη για δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη.

Η 15η Φεβρουαρίου 2024 έγραψε ιστορία ως η ημέρα που κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και τη γονεϊκότητα. Για πρώτη φορά, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι ορατή απέναντι στον νόμο, ισότιμη στα δικαιώματα. Η Στέγη γιόρτασε με περηφάνια, ως ενεργό μέρος της αλλαγής, αφού από το 2022 μίλησε ανοιχτά για τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών με την καμπάνια αγάπης και συμπερίληψης «Η αγάπη κάνει την οικογένεια».

Η ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου μάς συγκλόνισε. Τελικά, πόσο έχει προχωρήσει η ελληνική κοινωνία; Αρκεί η αλλαγή της νομοθεσίας για να αλλάξουν οι συνειδήσεις; Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι πρέπει να επιμείνουμε για τα αυτονόητα. Για μια κοινωνία που θα είναι η μεγάλη μας οικογένεια.

Μέσα από τη φετινή καμπάνια της Στέγης για τον εορτασμό του Athens Pride, με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αποδοχής στην Αθήνα και σε όλον τον κόσμο. Για κάθε «ανοίξτε», θέλουμε να ανοίξει μια αγκαλιά, μια συζήτηση, μια πόρτα σχολείου, μια θέση εργασίας. Θέλουμε η αγάπη να βγει έξω και να πλημμυρίσει την πόλη και τους ανθρώπους της. Σε έναν κόσμο όπου θα αισθανόμαστε ασφαλείς να ζούμε όπως πραγματικά θέλουμε.