Από τους νικητές των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να είναι η έκπληξη των εθνικών, ο Κασσελάκης δεν τα κατάφερε

Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να αρνούνται να δουν την πραγματικότητα η οποία θέλει τον Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο και χωρίς αντίπαλο προς το παρόν.

Παρ' όλα αυτά, συνεχίζουν να του αποδίδουν χαρακτηρισμούς που είναι επιεικώς αστείοι, ο Μητσοτάκης τους δουλεύει ψιλό γαζί, κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ διαφοράς για Ευρωεκλογές από το δεύτερο κόμμα και συνολικά να έχει περισσότερους ψήφους από δεύτερο και τρίτο κόμμα μαζί, το ότι λέει ότι πήρε το μήνυμα είναι το γνωστό παραμύθι της παραπλάνησης, ενώ στην ουσία δεν θα αλλάξει και κάτι που θα κάνει την διαφορά. Το πιθανότερο είναι μία μικρή στροφή προς τα δεξιά.

Ο Κασσελάκης οδήγησε σε μία ακόμα πτώση τον ΣΥΡΙΖΑ, την πέμπτη συνεχόμενη νομίζω σε εκλογική αναμέτρηση και μαζί με τις ψήφους της Νέας Αριστεράς πήρε λιγότερους ψήφους από όσους ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.  

Το ΠΑΣΟΚ, αργά, αλλά σταθερά ανεβαίνει, ήδη ήταν 2ο στις διπλές περιφέρειες από όσες ήταν στις εθνικές εκλογές και πρώτο σε 2, ανέβηκε επίσης σε ποσοστά και σε αρκετές περιπτώσεις και σε απόλυτο αριθμό ψήφων παρά την αποχή, μάλλον ο Ανδρουλάκης που πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινος και να μας δείξει τον πραγματικό του εαυτό είναι η λύση για τώρα. σαν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη όμως μερικά στελέχη ζήτησαν εκλογή νέας ηγεσίας και σε κάποιο βαθμό έχουν δίκιο γιατί παρά την βελτίωση τα ποσοστά είναι χαμηλά για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει τροφοδοτήσεις και με πολλά στελέχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ποιος όμως θα μπορούσε να αναλάβει; ικανά στελέχη έχει, αρχηγό όμως;