'Χαστούκι' στην ΝΔ που πήρε περισσότερο από όσα μαζί 2ο και 3ο κόμμα

Άλλη μία εκλογική αναμέτρηση τελείωσε και όλα τα κόμματα βρίσκουν τρόπο να μας πουν για το πόσο καλά τα πήγαν, ο καθένας έχει τις απόψεις του, θα μου επιτρέψετε κι εμένα να έχω τις δικές μου, οι οποίες όποια άποψη και να εξέφραζαν θα υπήρχαν αυτοί οι οποίοι θα είχαν αντιρρήσεις και ίσως θα είχαν το δίκιο τους, κανείς δεν μπορεί να είναι πραγματικά αμερόληπτος, μόνο οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Έχουμε μία ΝΔ που κατάφερε να πάρει την μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα στην ιστορία των Ευροεκλογών, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε το ποσοστό που έχουν μαζί το δεύτερο και τρίτο κόμμα.

Η ΝΔ είναι από τα ελάχιστα Ευρωπαϊκά κόμματα που σε γενικές γραμμές κράτησαν την δύναμη τους με μικρές απώλειες, τα περισσότερα κόμματα εξουσίας στην Ευρώπη είχαν μεγάλες απώλειες.

 Βέβαια αν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών με τις εθνικές η πτώση είναι σημαντική, όμως αυτό θα ήταν άδικο, αφού πάντα οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με διαφορετικά κριτήρια.

Σημαντική επιτυχία για τον Κασσελάκη το ποσοστό του 15%, ήλθε από το πουθενά και κατάφερε με την ειδική συμπεριφορά του να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση, ενώ λογικά θα έπρεπε αυτό το ποσοστό να το πάρει η Νέα Αριστερά και το 2,4 ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο οποίος υστερεί σε στελέχη και δεν έχει βέβαια πια παρά ελάχιστη σχέση με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο δεν βοηθά η συνταγή της σούπας του Bela Ciao με τον Αργυρό.

Τώρα ο Κασσελάκης θα περιμένει κάποια από τις επερχόμενες καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες, ή ανθρώπινα λάθη για να κάνει την εμφάνιση του, πέρα βέβαια από τον επερχόμενο γάμο του και τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ.

Το ΠΑΣΟΚ αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει, όμως τα νούμερα του είναι ακόμα χαμηλά, ο Ανδρουλάκης πρέπει να αφήσει το είδος της αντιπολίτευσης που ακολούθησε και να γίνει πιο ανθρώπινος, να εκμεταλλευτεί τον χαρακτήρα του, πιστεύω ότι ίσως έχει χαρίσματα που του δίνουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων, να μας δείξει τον πραγματικό εαυτό του, από στελέχη το ΠΑΣΟΚ πάντα υπερτερούσε, ας τα αξιοποιήσει.

Το ΚΚΕ είναι ένα πραγματικό φαινόμενο, μπορεί και να πήρε όσο πήραν όλα μαζί τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά ΚΚΕ, βέβαια οι ψηφοφόροι του είναι σαν στρατιώτες και θα είχαν ελάχιστη αποχή, γι' αυτό και η άνοδος του.

Η Ελληνική Λύση, είναι στην ουσία η νέα Χρυσή Αυγή και έχει την στήριξη δυνάμεων τις οποίες κανείς δεν θέλει να ονομάσει, άσε που την υποστηρίζουν σε μόνιμη βάση 2-3 από τα μικρά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία κάποιος τα συντηρεί. Δύσκολη θα είναι η απόφαση για τον Μητσοτάκη να επιλέξει αν θα κάνει στροφή προς τα δεξιά, νομίζω όμως ότι κυβέρνηση κάνει όποιος έχει με το μέρος του το κέντρο των ψηφοφόρων.

Από τα υπόλοιπα κόμματα η Νέα Αριστερά είναι μία πονεμένη ιστορία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το θέμα της ηγεσίας, όποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν το βάρος, ίσως είναι καλύτερο να αποχωρήσουν.

Video Url