Paul McCartney : Η άγνωστη συμμετοχή του στο "Dark Side of the Moon" των Pink Floyd

Γιατί τελικά η συμμετοχή του McCartney "κόπηκε" από το album

Ήταν η εποχή που οι Gilmour και Waters έδιναν σαφή κατεύθυνση στους Pink Floyd, μακριά από την αισθητική του Syd Barrett και των πρώτων ημερών του γκρουπ. Το "The Dark Side of the Moon" αποτελεί ένα έργο τέχνης που έχει υπερ-αναλυθεί, ένα album που μέσα από το πλέον αμφιλεγόμενο εξώφυλλο κατάφερε εκείνη την εποχή και έκανε εντυπωσιακές πωλήσεις. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, πολλοί επιφανείς μουσικοί της εποχής έκαναν την εμφάνιση τους στο studio, με τα μέλη των Floyd να συζητάνε μαζί τους σε φιλοσοφικό επίπεδο, απευθύνοντας ερωτήσεις όπως "Φοβάσαι να πεθάνεις;" και "Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν βίαιος;". Ανάμεσα στις απαντήσεις που κρατήθηκαν για τις ηχογραφήσεις, ήταν αυτή του θυρωρού του Abbey Road Studios, Gerry O'Driscoll:

 

Ανάμεσα όμως σε αυτούς που μίλησαν εκείνη την εποχή με το γκρουπ ήταν και ο Sir Paul McCartney, ο οποίος βρισκόταν στα Abbey Road δουλεύοντας για το album των Wings "Red Rose Speedway". Παρά τη συνομιλία του με τα μέλη των Floyd, οι απαντήσεις του δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Μιλώντας για το θέμα, ο Roger Waters είπε κάποια χρόνια αργότερα στον βιογράφο John Harris, συγγραφέα του "Dark Side Of The Moon: The Making Of The Pink Floyd Masterpiece":

«Ήταν ο μόνος που θεώρησε απαραίτητο να υπάρχει στο δίσκο, κάτι που ήταν άχρηστο. Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον που θα το έκανε αυτό. Προσπαθούσε να είναι αστείος, που δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Καθόλου».

Κρίνοντας από τη μουσική του album, ιδίως από τα τραγούδια Brain Damage και Eclipse, ο χιουμοριστικός τόνος του McCartney θα ήταν εντελώς παράταιρος.