Ποιο ήταν το πρόσωπο που συνέδεε τους Robin Williams, John Belushi και Gordon Lightfoot

Photo by imdb.com

Ποια ήταν η διαβόητη Cathy Smith

Η Καναδή Cathy Smith πήρε τον "κακό τον δρόμο" από νεαρή ηλικία. Γκρούπι, τραγουδίστρια, "βαποράκι" και στον "ελεύθερο της χρόνο" γραμματέας δικηγορικών γραφείων. Στην αρχή θα έρθει σε επαφή με τον Levon Helm. O Helm υπήρξε drummer και τραγουδιστής των σπουδαίων "The Band", γράφοντας μάλιστα και το μεγαλύτερο hit τους. Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένο πως το "The Weight" είχε ως έμπνευση τα "hobbies" της Cathy Smith:

 

Το τραγούδι μάλιστα περιέχει το στίχο "I pulled into Nazareth, I was feelin' about half past dead / I just need some place where I can lay my head...", από όπου πήραν και το όνομα τους οι Σκωτσέζοι hard rockers Nazareth.

Στη συνέχεια, η Cathy Smith άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του σπουδαίου Καναδού τραγουδοποιού Gordon Lightfoot. Πολύ γρήγορα οι δυο τους ενεπλάκησαν και ερωτικά. Η θυελλώδης σχέση τους αποτυπώθηκε στη μεγαλύτερη επιτυχία του Lightfoot, το ανεπανάληπτο Sundown:
 

Κάπου εδώ η Smith μετακομίζει στο Λος Άντζελες, κάνοντας στην αρχή παρέα με τους παλιούς γνωστούς της από τους "The Band". Το γκρουπ κάποια στιγμή εμφανίζεται στο θρυλικό Saturday Night Live, όπου η Smith θα γνωρίσει τον κωμικό John Belushi. Ο Belushi θα την συμπαθήσει αμέσως και κάποια στιγμή θα τη φωνάξει στο διαμέρισμα του. Ο επισκέπτης του Belushi "φρικάρει" με την Smith και γυρίζει σπίτι του. Το όνομα του ήταν Robin Williams.

Το επόμενο πρωί η Smith δίνει στον Belushi μια μοιραία δόση ηρωίνης και κοκαϊνης, συνδυασμού γνωστού ως "speedball". Ο Belushi πεθαίνει λίγο αργότερα στον ύπνο του. Ο κινηματογράφος χάνει από πολύ νωρίς ένα μεγάλο κωμικό ταλέντο.

Η Cathy Smith έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 73 ετών. Έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα.

Photo by imdb.com
Cathy Smith by imdb.com