Γιατί ο Παναθηναϊκός επιλέγει συνήθως τους λάθος προπονητές

Ανήκω σ' αυτούς που πιστεύουν ότι τις ομάδες τις κάνουν συνήθως μεγάλες οι παίκτες  και σπάνια οι προπονητές.

Όσο και να θέλει ένας προπονητής, αν οι παίκτες δεν μπορούν, κάνουν λάθη, χάνουν ευκαιρίες στο σκοράρισμα, ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν τα πάει και πολύ άσχημα η ομάδα του Παναθηναϊκού, σημειώνει κάποιες επιτυχίες και έχει ξεπεράσει  τις εποχές που πάλευε να μην υποβιβασθεί.

Όμως, ας πάρουμε τους δύο τελευταίους προπονητές, ο Τερίμ και ο Γιοβάνοβιτς νόμιζαν ότι προπονούσαν Ισπανική ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα, ενώ στην πραγματικότητα ο προϋπολογισμός της ομάδας δεν της επέτρεπε να κάνει και πολλά πράγματα.

Οι δύο προπονητές στις υποχρεώσεις της ομάδας σχεδόν πάντα είχαν την εδαφική υπεροχή, αλλά έχαναν βαθμούς από τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων του, αυτό το όπλο χρησιμοποίησε ο προπονητής του Ολυμπιακού και τον βελτίωσε, με 5 κατεβασιές και 2 τουλάχιστον γκολ, θύμισε Μπάγεβιτς.

Ελπίζουμε να μην κάνει το ίδιο λάθος ο 'φρέσκος' προπονητής της ομάδας με τον Άρη, ο οποίος έχει καλύτερη ψυχολογία και αν εκμεταλλευτεί τα γνωστά λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού, θα πάρει το κύπελλο.

Στην κατάσταση που είναι η ομάδα πρέπει να παίξει σαν να θέλει να πάει στα πέναλτι, έτσι οι επιθετικοί του θα βρουν μία ευκαιρία να σκοράρει, αν παίξουν να λιώσουν τον Άρη θα μείνουν εκτός Ευρώπης και του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.