Μη γελάτε, αν πετύχει ο Κασσελάκης στις εκλογές, ο επόμενος στόχος του μπορεί να είναι η άλωση του ΠΑΣΟΚ

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ  που αν επιβεβαιωθεί και στις εκλογές με ποσοστό γύρω στο 16-17% θα εδραιώσει τον Κασσελάκη σαν αρχηγό και θα μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει μετά από τέτοιο αποτέλεσμα ακόμα πιο πολύ προς το κέντρο, αν όχι προς τα δεξιά, ενώ πρόβλημα ηγεσίας θα έχει το ΠΑΣΟΚ γιατί αν ο Λοβέρδος πάρει έστω και 2% αυτό θα σημάνει ότι και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα είναι πάνω από 13%.

Πολλές δημοσκοπήσεις μάλιστα δίνουν μικρές διαφορές μεταξύ Λοβέρδου και Νέας Αριστεράς η οποία δεν δείχνει να έχει ένα στέλεχος που από μόνο του να έχει σίγουρο έστω ένα 2%, ο Λοβέρδος δεν είναι τυχαίος στην πολιτική και αυτόν δεν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδια γνώμη είχαν και .οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν Ανδρουλάκη ο οποίος υστερεί σε δημοτικότητα έναντι σχεδόν όλων των πολιτικών αρχηγών. 

Ο Κασσελάκης θα προσπαθήσει, αν πάρει καλό ποσοστό, να προσεγγίσει τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που δεν θα πρέπει, αν αποτύχουν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό ποσοστό, να είναι αρκετά αισιόδοξοι για το μέλλον τους.