Eurovision: Δεν υπάρχει πια η αθωότητα του περασμένου αιώνα

Εδώ και πολλά χρόνια η Eurovision έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις το καταφύγιο αυτών που θέλουν να διαχωρίσουν την θέση τους από  τα δύο ανθρώπινα φύλα, φέτος είχαμε δύο από αυτές τις περιπτώσεις στις 6 πρώτες θέσεις και βέβαια το νικητή.

Όπως θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά κάτι σαν Σόδομα και Γόμορα, όπου συμπαθητικές γυναικείες παρουσίες όπως αυτή της Σάττι δεν έχουν και πολύ τύχη.

Η Eurovision έχει πάψει εδώ και δεκαετίες να έχει σχέση με την μουσική της εκάστοτε εποχής, όποιος έχει δει ας πούμε μια χρονιά πριν από 20-30 χρόνια ξέρει ότι τα τραγούδια θα είναι στο ίδιο ύφος, καμία σχέση με την σημερινή μουσική πραγματικότητα, γι' αυτό και από αύριο όλα θα έχουν ξεχασθεί, έμεινε μόνο η φασαρία και οι αντεγκλήσεις σε πολιτικό επίπεδο.   

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary» είχε αναφέρει το Nemo.

Η Ελβετία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το τραγούδι του Ελβετού ράπερ και τραγουδιστή Nemo "The Code" εντυπωσίασε τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το κοινό στη δημοφιλή ετήσια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το "The Code" εξερευνά τη μη δυαδική ταυτότητα του καλλιτέχνη σε έναν επιβλητικό συνδυασμό όπερας, ραπ, ντραμ-εν-μπάς και ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.

Σαν τραγούδι δεν είναι άσχημο, είναι ένα μίγμα Queen, Army Of Lovers και Muse, η εμφάνιση βέβαια ήταν κάτι άλλο, ο Freddie Mercury δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο.

Video Url

 

Ο Nemo ήταν ένας από τους δύο  τραγουδιστές με ουδέτερο φύλο που συμμετείχαν στους μεγάλους τελικούς της Eurovision φέτος, μαζί με 'το' Ιρλανδό Bambie Thug.

Η Ελβετία είχε κερδίσει για τελευταία φορά το 1988 με την Celine Dion και την πρώτη το 1956.

Video Url