Ο κίνδυνος από την κλιματική αλλαγή δεν είναι τόσο σημαντικός όσο άλλοι

Δεν είμαι βέβαια ειδικός επιστήμονας, ένας απλός κάτοικος του πλανήτη είμαι στον οποίο κατοικώ εδώ και πολλές δεκαετίες ζώντας συχνά ακραίες καταστάσεις κατά καιρούς όσον αφορά τις θερμοκρασίες.

Διαβάζοντας τις απόψεις της επιστήμης που φέρνουν την καταστροφή και προειδοποιούν για τα χειρότερα, έχω να παρατηρήσω ότι σύμφωνα με το ιστορικό του πλανήτη ανάλογες καταστάσεις με χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμα και σε εποχές που δεν υπήρχαν τόσα αυτοκίνητα, αεροπλάνα, πλοία ή εργοστάσια που ρυπαίνουν.

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο ο οποίος δεν είναι ίσως τόσο μακρινός όσο νομίζουμε, οι άνθρωποι είναι τρελοί και εξαίρεση δεν αποτελούν βέβαια οι ηγέτες μας.

Βλέπετε την ηγεσία της Ρωσίας, κάθε λίγο ο Πούτιν βάζει τους υφιστάμενους του να απειλήσουν την δύση και έχει την δύναμη να το κάνει καταστρέφοντας πόλεις και σκοτώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Βέβαια δεν μας λέει ότι αν το κάνει αυτό οι μεγάλες πόλεις της Ρωσίας θα γίνουν μεγάλες τρύπες και θα επιζήσουν μόνο όσοι ζουν στα χωριά.

Αυτός είναι ο κίνδυνος και όχι η κλιματική αλλαγή για την οποία χρειάζονται εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια για να επεκταθούν οι κατοικήσιμες περιοχές του πλανήτη.