Γιατί η ζωή στην Ελλάδα το 2060 θα είναι εφιαλτική για τους κατοίκους της

Εκτός από την κλιματική αλλαγή με την οποία μας απειλούν οι επιστήμονες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει τις επιπτώσεις που λένε, αφού ο πλανήτης περνάει διάφορες περιόδους με αλλαγές στο κλίμα χωρίς να καταστραφεί και το πρόβλημα της μετανάστευσης που κι αυτό δεν είναι καινούργιο, έχει συμβεί αρκετές φορές στην ιστορία σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, για την Ελλάδα θα υπάρξει ένα πρόβλημα για το οποίο αδιαφορούν όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι πολιτικοί ανεξάρτητα του κόμματος στο οποίο ανήκουν.

Δεν μιλάω για το δημογραφικό, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και το οποίο όσο και αν ενοχλεί κάποιους σε σημαντικό βαθμό θα λυθεί από τους μετανάστες αφού αυτή είναι η πολιτική, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Το πρόβλημα θα έλθει από τον μεγάλο αριθμό των σημερινών ανασφάλιστων οι οποίοι γύρω στο 2060 θα είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης και δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν..

Όσο περνούν τα χρόνια η πολιτική των κυβερνήσεων θα γίνεται όλο και πιο σκληρή ελλείψει χρημάτων και δεν θα μπορούν να χορηγούν τα επιδόματα με την σημερινή ευκολία.

Όποιοι δεν θα έχουν τα ένσημα που χρειάζονται απλά θα ζουν σε άθλιες συνθήκες, ήδη το βλέπουμε αυτό σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ όπου υπάρχει αρκετή φτώχεια και το σύστημα υγείας δεν είναι και το καλύτερο, σήμερα έτσι και αρρωστήσεις και δεν είσαι σφαλισμένος, άσε καλύτερα, σκεφτείτε τι θα γίνει σε 40 χρόνια.

Ελάχιστοι από τους σημερινούς νέους σκέφτονται το αύριο, γι' αυτό τους βλέπεις να προτιμούν τις ανασφάλιστες εργασίες με το καλύτερο μεροκάματο, αυτό πιστεύω ότι θα είναι το πρόβλημα του 'αύριο' το οποίο και να θέλει, καμία κυβέρνηση δεν θα έχει την δύναμη να λύσει, εκτός και αν βρεθεί στην Ελλάδα κανένα πολύτιμο μέταλλο, γιατί και άλλες χώρες έχουν πχ πετρέλαιο και οι πολίτες τους δεν είναι από τους πιο πλούσιους.

Μείωση πληθυσμού κατά 35% το 2060 προβλέπουν οι ειδικοί, αυτό θα επιδεινώσει το ασφαλιστικό.