49 χρόνια. Δεν συμβαίνει Once In A Lifetime, αλλά τολμώ να πω μια φορά στην ιστορία.

1975, μια σημαντική χρονιά στην ζωή μας
Κάθε χρόνος από την στιγμή που γεννιόμαστε έχει την ιδιαίτερη σημασία του στην ζωή μας.

Μεγαλώνοντας βέβαια οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε συγκεκριμένες στιγμές ή περιόδους που αλλάζουν την ζωή τους και θυμούνται με διάφορα συναισθήματα αυτούς που συνδέονται μαζί τους στο παιχνίδι που κάνει ο χρόνος με την ζωή όλων των ανθρώπων.

Το 1975, τέλος Μαρτίου, άρχισε η εκπομπή στο Α' Πρόγραμμα στην ΕΡΤ, σε καθημερινή βάση, αλλά παράλληλα ήταν η χρονιά που μπήκα στον κόσμο της μουσικής σαν υπάλληλος σε δισκογραφική εταιρεία αλλάζοντας, σε μία τολμηρή τότε κίνηση, γιατί τα χρήματα ήταν λιγότερα την ζωή μου.

Ήταν Φεβρουάριος και μετά από μερικές μέρες συνάντησα την μέλλουσα γυναίκα μου με την οποία είμαστε μαζί μέχρι σήμερα και απεκτήσαμε 4 παιδιά.

Τότε με τον Πετρίδη και τον Κουίκ πήγαινα κάθε πρωί στις 7-10 στο Πρωινό Δισκόραμα στο Α' Πρόγραμμα μαζί με τον δημοσιογράφο και μετέπειτα συγγραφέα Κώστα Τσαρούχα  (γεια σου Κώστα).

Η εκπομπή στο Α' Πρόγραμμα, οδήγησε στην έκδοση του Ποπ & Ροκ και στον νέο αιώνα στην σελίδα apotis4stis5.com

 

Σε μία συζήτηση με τον Μάικ Ροζάκη και τον Γιάννη, του πρότεινα να δώσει καθημερινή εκπομπή στον Γιάννη και αμέσως ανταποκρίθηκε θετικά και είπε ότι θα το πει στον Χατζιδάκι, όπως και έκανε άμεσα στις επόμενες μέρες.

Τότε δίπλα στον Χατζιδάκι ήταν και ο Γιώργος Παπαστεφάνου ο οποίος αμέσως συμφώνησε και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έναρξη της καθημερινής εκπομπής.

Από τότε όλα κύλισαν σαν παραμύθι με αρκετές δυσκολίες σε αλλαγές κυβερνήσεων.

Εγώ και ο Γιάννης ποτέ δεν είχαμε σχέση με κάποιο κόμμα, αυτό ίσως μας έσωσε, γιατί δεν τους ενοχλούσαμε πολιτικά.

H εκπομπή είναι η απόλυτη της μεταπολίτευσης και εκπέμπει με όλους τους εκλεγμένους πρωθυπουργούς από τότε.

Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι πάλεψαν για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε στην ΕΡΤ, δεν μπορώ να τους θυμηθώ όλους, αλλά θα αναφέρω μερικούς με τις ευχαριστίες μας και την συγγνώμη σε όσους ξέχασα.

Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Παπαστεφάνου και Μάικ Ροζάκης, ήταν οι πρώτοι, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξαν σε διάφορες φάσεις και οι Ιάκωβος Καμπανέλλης, Βασίλης Ριζιώτης, Κυριάκος Σφέτσας, Βίκυ Βαρουτσή, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Διονύσης Τσακνής, Γιώργος Γιουκάκης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Αντώνης Ανδρικάκης, Λάμπης Ταγματάρχης, Αντώνης Ανδρικάκης, Αλφόνσο Βιτάλης, Άρης Τόλιος και βέβαια πάνω απ' όλα όλοι εσείς που ακούγατε ή και ακούτε ακόμα τον Γιάννη κάθε απόγευμα στις 4.

Υγεία, αγάπη, ευχαριστίες για όλους, μας χαρίσατε μία ονειρεμένη ζωή που δεν συμβαίνει Once In A Lifetime, αλλά τολμώ να πω μια φορά στην ιστορία.