Όλοι θα δουλεύουμε για να συντηρούμε την απληστία των πολυεθνικών

Είναι κοινό μυστικό το ότι όλες οι πολυεθνικές πωλούν τα προϊόντα τους δυσανάλογα υψηλότερα από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Μυρίζοντας το κέρδος και την αδιαφορία των περισσότερων Ελλήνων στην άνοδο των τιμών, γιατί ναι μην φωνάζετε, όταν όλα τα προϊόντα αυξάνουν τις πωλήσεις τους σε τεμάχια και αποφέρουν τεράστια κέρδη στις εταιρείες τους, αυτές δεν είναι χαζές να μειώσουν τις τιμές, κάνουν αυτό που λέει η λογική, τις αυξάνουν.

Είδατε κανένα κόμμα να μας πει μην αγοράζετε αυτό ή εκείνο για να ρίξετε τις τιμές, κανένα, όπως και η κυβέρνηση η οποία κάπου κάπου βάζει ένα πρόστιμο στα δις του κύκλου εργασιών και δεν τρέχει τίποτα.

Σήμερα μία από τις μεγάλες αλυσίδες πούλαγε δημητριακά Quaker (Pepsico) και Fitness (Nestle) με έκπτωση 40% και παρόλα αυτά η τελική τιμή ήταν πάνω από 3,5 ευρώ, δηλαδή θες 5,50 ευρώ για ένα απλό κουτί δημητριακών την στιγμή που το ημερομίσθιο πρέπει να είναι γύρω στα 20 ευρώ.

Για να δίνουν έκπτωση 40% σκεφτείτε πόσα βγάζουν, τυχαία είδα και την τιμή που πωλούσαν το μπρόκολο εισαγωγής 4,28 το κιλό, στην λαϊκή που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ακριβή σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ, είχε 2 και 2.50 ευρώ, αλλά Ελληνικό.