Η 'ακρίβεια', είναι έξυπνη, μας πουλάει ακριβότερα γιατί αγοράζουμε

Πήγα σήμερα σε κατάστημα του Σκλαβενίτη και είδα χωρίς έκπληξη ότι παρά τις απειλές και ελέγχους της κυβέρνησης αύξησε την τιμή στις τσιπούρες στα 9.62 ευρώ, είναι η τρίτη αύξηση που κάνει τους τελευταίους 8 μήνες και έφεραν την τιμή από 6 κάτι, κοντά στα 10, ο Βασιλόπουλος θα πουλάει τώρα λίγο φθηνότερα, ενώ ο Θανόπουλος που είναι στην γειτονιά μου μπορεί και να πουλάει στην διπλή τιμή και ο κόσμος αγοράζει.

Βέβαια μπορεί άλλοι να πουλάνε φθηνότερα, όπως το Lidl αλλά σημασία έχει και το μέγεθος του ψαριού.

Μιλάμε για τον Σκλαβενίτη ο οποίος αν ενδεχομένως άλλαζε προμηθευτή θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην καταστροφή  και για να μπεις σ' αυτές τις μεγάλες αλυσίδες πρέπει να κάνεις ότι σου ζητήσουν διαφορετικά είσαι εκτός, δεν μπορούν βέβαια να έχουν και όλες τις μάρκες.  

Η τωρινή κυβέρνηση και ίσως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαρίσει σχεδόν 1 δις στον Σκλαβενίτη για να πάρει τζάμπα τα καταστήματα Carefour από τους γνωστούς επιχειρηματίες, η οικογένεια όμως, αν και γενικά έχει καλές τιμές, ακολουθεί την τακτική των 5 μεγάλων που έχουν βρει τον τρόπο να αρμέγουν το κοινό, το ίδιο βέβαια κάνει ακόμα και ο μικροπωλητής της κάθε γειτονιάς, ακολουθεί το νόμο προσφοράς και ζήτησης, όσο αγοράζεις, αυξάνει την τιμή, χαζός δεν είναι, σε λίγο θα θες ένα μεροκάματο για να πάρεις ένα κουτί με 250 γρ δημητριακά.  

Ζητάει ο Κασσελάκης και άλλοι να μειωθεί ο ΦΠΑ, μα αν γίνει αυτό δεν θα πέσουν οι τιμές, ποτέ δεν πε΄φτουν οι τιμές, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει ανατρέψει τους νόμους, είναι 'μόνιμα ανεβασμένη' και ποτέ δεν πέφτει.

Προτείνω σαν λύση σε κάτι προϊόντα με υπερβολικές αυξήσεις, δημητριακά, τυριά, ψάρια και άλλα τρόφιμα, να πάει τον ΦΠΑ στα 100%, σιγά μην το αφήσει η Ευρωπαϊκή ένωση, τότε θα αγοράζουν μόνο όσοι έχουν, αλλά δεν μπορεί θα πέσει η κατανάλωση, πόσα λεφτά πια έχουν αυτοί που αγοράζουν. Μοιραία τότε θα πέσουν οι τιμές. ας το κάνει δοκιμαστικά σε μερικά προϊόντα να δούμε το αποτέλεσμα, οι έλεγχοι δεν κάνουν στην ουσία τίποτα και δεν μπορείς να βάλεις πλαφόν σε όλα.

Στην Ευρώπη τα τρόφιμα έχουν αυξηθεί 3%, στην Ελλάδα 8%, έχουμε κι εμείς την ευθύνη μας σαν αγοραστές.