Η πολιτική των επιδομάτων φρενάρει την ανάπτυξη της χώρας, θες να βοηθήσεις, αύξησε τους μισθούς

Ο Μητσοτάκης από τότε που έγινε πρωθυπουργός πίστεψε ότι βρήκε τις κότες με τα χρυσά αβγά και επιδοτεί συνέχεια ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού το οποίο έμαθε πια να ζει από επιδόματα, κάνοντας παράλληλα μαύρη εργασία για να συμπληρώνει τα εισοδήματα του.

Για να μοιράζει όμως αυτά τα επιδόματα έχει στερήσει πολλά από την μεσαία τάξη, οι μισθοί πια, ακόμα και για τα καλά, ικανά στελέχη σπάνια ξεπερνούν τα 1500 ευρώ με συνέπεια να φεύγουν οι ταλαντούχοι νέοι μας στο εξωτερικό όπου μισθοί και συνθήκες ζωής είναι σημαντικά καλύτερες.

Ανήγγειλαν αύξηση του επιδόματος για τα παιδιά, αμφιβάλω όμως αν αυτή η αύξηση καλύπτει έστω την αύξηση του βρεφικού γάλακτος.

Θα πρέπει να μας πουν οι Χατζηδάκης και Μητσοτάκης, ποιοι νέοι τολμούν σήμερα να κάνουν περισσότερα από 1 παιδί και πώς θα το ζήσουν με τον βασικό μισθό και το επίδομα για μερικά χρόνια;

Θα ήθελα να διαβάσει αυτή τη σύγκριση μισθών με την Ισπανία και να μας απαντήσει ειλικρινά, ξέρει πολύ καλά ότι αυτοί που κάνουν πολλά παιδιά είναι οι πολλοί πλούσιοι, ή οι πολλοί φτωχοί, όπως οι Ρομά που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής, αν τεκνοποιείς από τα 14 και κάνεις 5-10 παιδιά δεν χρειάζεται να δουλεύεις μέχρι τα 40 και βάλε, μετά όμως θα ζητάς ενίσχυση από την πολιτεία, αυτό συμβαίνει σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες πια, Ιταλοί, Γερμανοί και άλλοι λαοί, άργησαν, αλλά το κατάλαβαν, τα επιδόματα στους επαγγελματίες άνεργους μετανάστες θα εξαφανίσουν τις οικονομίες τους.

Όλοι αυτοί που παίρνουν τα επιδόματα αν δούλευαν στους αγρούς και τις κατασκευές έργων, την βιομηχανία η οποία έχει εξαφανισθεί, η οικονομία θα γινόταν turbo

Ελλάδα

από το 2019 έως και σήμερα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σωρευτικά κατά 20%, από 650 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019, αυξήθηκε στα 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, στα 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και στα 780 ευρώ τον Απρίλιο του 2023 (συνολική αύξηση 130 ευρώ)

Ισπανία

Την αύξηση του Κατώτατου Διεπαγγελματικού Μισθού στα 1.134 ευρώ θα εγκρίνει την Τρίτη (23/1) το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας. Η αύξηση αυτή προέκυψε μετά από συμφωνία κυβέρνησης και συνδικάτων. Απουσίασαν από την συμφωνία οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες όμως είχαν συνυπογράψει στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία την εργασιακή μεταρρύθμιση.

 

Από το 2018 η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού ανήλθε στο 54%. Από τα 736 ευρώ στα 1.134 ευρώ.