Πολιτική, ένα γλυκό δηλητήριο που διχάζει τους λαούς

Σκεφτόμουνα αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου ότι η πολιτική είναι το όπιο των ανθρώπων με μεγαλύτερη επιρροή από όση ασκούν στον χαρακτήρα του οι θρησκείες.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν πολλές κοινές επιδράσεις και για τα δύο σκοτώνεις όσους έχουν αντίθετες απόψεις και στα δύο υπάρχει έντονος φανατισμός σε βαθμό που μπορεί να διαλύσει τις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά στην πολιτική το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, υπάρχει τόσο μίσος από όσους χάνουν την εξουσία για όσους την κερδίζουν σε βαθμό που χωρίζει την κοινωνία μας.

Στο πέρασμα του χρόνου οι άνθρωποι αλλάζουν κόμματα και πολιτικούς που προτιμούν σε απίστευτα σημαντικό βαθμό, είναι σαν τα συναισθήματα που προκαλεί το ποδόσφαιρο που αλλάζουν ανάλογα με τις επιδόσεις της ομάδας.

Νομίζω πως στην πολιτική θα έπρεπε υποχρεωτικά να υπάρχει συνεργασία όλων των κομμάτων ώστε να μην υπάρχει φανατισμός και να εφαρμόζεται δίκαια αυτό που είναι για το κοινό καλό και όχι το τι είναι καλό για τα μέλη του κάθε κόμματος.

Πολιτική σημαίνει βασικά συμφέρον, το συμφέρον όσων ανήκουν στην κάθε παράταξη, ότι συμφέρει και εξυπηρετεί την μία πλευρά, αδικεί την άλλη.