Όσο ο κόσμος αγοράζει, η ακρίβεια καλπάζει

Μέσα στις συνήθειες που έχω αποκτήσει εδώ και λίγο καιρό είναι το να πιπιλάω πριν κοιμηθώ για βράδυ μία 'καραμέλα' Halls' σε μία από τις ειδικές γεύσεις της.

Αυτή η καραμέλα νομίζω ότι στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς είχε λίγο κάτω ή πάνω από τα 70 λεπτά, προς το καλοκαίρι, δεν δίνω και πολύ σημασία όπως δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς, ξεπέρασε τα 80 λεπτά και σήμερα την πήρα 98 λεπτά, μιλάμε για την απόλυτη αλητεία γιατί τι μπορεί να έχει επιβαρύνει τόσο την συσκευασία μιας καραμέλας, όμως αφού βλέπουν ότι ο κόσμος αγοράζει και δεν μειώνεται η κατανάλωση, δεν είναι χαζοί, θα την πάνε και 2 ευρώ.

Αν όμως δεν αγοράσει κανείς για μερικούς μήνες Halls θα επιστρέψει η τιμή στα 70 λεπτά, έτσι λειτουργεί η αγορά.

Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, Ελληνικά και ξένα, ειδικά τα ξένα, οι ξένοι μας βλέπουν σαν τον πιο χαζό λαό της Ευρώπης γι' αυτό και πουλάνε ακριβότερα, τι να πιάσουμε τα δημητριακά, οτιδήποτε, κανονικοί εκμεταλλευτές.

Η μόνη λύση έχει δύο σκέλη, φορολογία 90% στις πολυεθνικές όταν τα κέρδη τους είναι έστω και 1% πάνω σε ποσοστό από την κερδοφορία των τελευταίων 5 ετών η με κάποιο τρόπο με άδεια από την Ευρωπαϊκή ένωση ειδικοί δασμοί και ας πάνε 3 φορές επάνω και να τα αγοράζουν μόνο αυτοί που έχουν μηχανές που τυπώνουν χρήμα, δηλαδή έχουν τον τρόπο τους.

Ο απλός μισθωτός σε λίγο θα στερηθεί αυτό που λέγαμε περιφρονητικά 'Ψωμί και τυρί', η φέτα 14 ευρώ στα μεγάλα σουπερμάρκετ, στα μικρά θα έχει 15-16.

 Είπα σε έναν οικονομικό, θα μπορούσε να συνεργασθεί η κυβέρνηση με τα σουπερμάρκετ και να τους πει μην βάλετε την τάδε μάρκα στην αλυσίδα σας, σιγά μην το κάνουν, αφού κι αυτοί προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος του κόσμου.

Τα κόμματα; σιγά μην μιλήσουν κατηγορώντας επώνυμες μάρκες, εδώ ζούμε σε μία κοινωνία που πιάνουν έναν που σκότωσε 20 άτομα και δεν μας λένε το όνομα του ακόμα και όταν καταδικαστεί, αν είναι γνωστός, ζούμε σε μία εποχή που οι ιστορίες του Κάφκα είναι σαν τα Μίκυ Μάους.

Εμείς μεγαλώσαμε, εσείς οι νεότεροι όμως πρέπει επιτέλους να δείτε την πραγματικότητα και να αντιδράσετε όπως όλοι οι λογικοί λαοί του πλανήτη.