Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη μιλάει συνέχεια, η Νέα αριστερά ελάχιστα, να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος

Όλες οι μετρήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές για τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν την Νέα Αριστερά, τα ποσοστά είναι χαμηλά και σχεδόν πάντα δείχνουν ότι δύσκολα θα μπουν στην βουλή.

Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του στις δημοσκοπήσεις υποχωρεί και συχνά είναι πια τρίτος, πίσω από το ΠΑΣΟΚ και αρκετά κοντά στο ανερχόμενο ΚΚΕ.

Ο Κασσελάκης δεν δείχνει να τραβάει ιδιαίτερα κι δεν είναι λίγοι οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μάλλον περιμένουν τις εξελίξεις για να δουν προς τα που θα πάνε, ειδικά  οι επώνυμοι πολίτες που ανήκουν σε αναγνωρίσιμες κοινωνικές ομάδες.

Ο Κασσελάκης, όπως είναι λογικό, λόγω απειρίας κάνει λάθη, αλλά δεν έχει και συγκεκριμένη ταυτότητα, όπως είχε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πια ένα κόμμα που φλερτάρει με το κέντρο, και σε μερικές περιπτώσεις και με την δεξιά, δηλαδή όταν μας λέει το περιβάλλον του Κασσελάκη ότι του είχε γίνει πρόταση να γίνει υπουργός της ΝΔ, τι θέλει να μας πει, ότι η ΝΔ έκανε πρόταση σε έναν κομμουνιστή να μπει στην κυβέρνηση; αν είναι αλήθεια είναι σε  βάρος της αριστερής εικόνας του.

Βγαίνει χθες και μας λέει ότι ο Μητσοτάκης έκανε το τραπέζι στον Αμερικάνο υπουργό εξωτερικών με έξοδα του δημοσίου, ποιος ο Κασσελάκης που η εταιρεία στην οποία λένε ότι δούλευε θα χάλαγε κάθε μέρα εκατομμύρια για δημόσιες σχέσεις, δηλαδή χάλασε ο Μητσοτάκης, ας πούμε 10 χιλιάρικα του κράτους για να δει τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών που είναι σχεδόν ο Νο 2 Αμερικανός πολιτικός και θα έκαναν τα πάντα για να τον δουν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες; αλλά και οι υπόλοιποι.

Ο Κασσελάκης τι θα έκανε για να τον δει, λέει τον είδε στα Χανιά και όχι στου Μαξίμου, σιγά μη ερχόταν ο Αμερικανός στην Αθήνα, στα Χανιά πήγε γιατί τα θεωρεί σπίτι του λόγω της βάσης.

Άνοιγμα στους σοσιαλιστές της Ευρώπης ζήτησαν άλλοι προκαλώντας ένα ακόμα τραλαλά στο κόμμα τους.

Από την εποχή Τσίπρα σε ότι πάει να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν του βγαίνει, γι' αυτό κυριαρχεί ο Μητσοτάκης, δεν έχει πειστικό αντίπαλο.

Υπάρχει τρόπος να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση στις ξένες πολυεθνικές και τους Έλληνες προμηθευτές για την ακρίβεια, δεν το κάνει όμως, αντίθετα, όπως και η κυβέρνηση τους γλύφει όλους και μιλάει αόριστα, δεν τα βάζει σταδιακά επώνυμα με όλους.

Η Νέα Αριστερά καραδοκεί, θα κτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές και τότε θα δούμε την πραγματική δυναμική της. Αυτήν την εβδομάδα θα κάνει την πρώτη πανελλαδική συνεδρίαση της.

Όπως και να έχει η χώρα έχει ανάγκη από μία δυνατή αριστερά, εκτός του ΚΚΕ που έχει δικό του ύφος και πιστεύω, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την εξουσία και ο Τσίπρας δεν το αξιοποίησε όπως έπρεπε με επακόλουθο την μεγάλη πτώση, αυτά τα ανοίγματα που βάζουν τώρα να τα κάνει ο Κασσελάκης έπρεπε να τα έκαναν όταν ήταν στην εξουσία για να πάρουν τους κεντρώους στους οποίους κυριαρχεί ο Κυριακός όπως δείχνουν οι εκλογές.