Το μεγαλύτερο μέρος του χιπ χοπ είναι μία καλοφτιαγμένη φούσκα

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα το χιπ χοπ έχει έντονη παρουσία στα μουσικά πράγματα του πλανήτη μας, από τότε μάλιστα που είναι η βασική μουσική που μέσω της νέας τεχνολογίας και καταφέρνει, έστω φαινομενικά να κυριαρχεί στους καταλόγους επιτυχιών, οι κατάλογοι απλά απαξιώθηκαν και ελάχιστοι πια ενδιαφέρονται γι' αυτούς, η δε μουσική πάει από το κακό στο χειρότερο, φέρνοντας έσοδα στις εταιρείες, κυρίως λόγω των παλαιών τραγουδιών, αλλά δεν συγκινεί πια τις μάζες όπως πριν. 

Ο βασικός κορμός των επιτυχιών  της χιπ χοπ βασίζεται στα σάμπλινγκ, χωρίς αυτά, ίσως τα περισσότερα θα ήταν βαρετά.

Οι καλλιτέχνες που ασχολούνται με το χιπ χοπ και οι παραγωγοί τους έχουν μία ικανότητα να αξιοποιούν τα τραγούδια από το παρελθόν και να τα σερβίρουν σαν ξαναζεσταμένο φαγητό ενθουσιάζοντας το νέο ακροατήριο που δεν έχει συνήθως εμπειρικά ακούσματα από το παρελθόν.  

Κάντε σύγκριση στο τι θα ήταν αυτό το Νο 1 στην Αγγλία το 2002 χωρίς τα σάμπλινγκ που χρησιμοποιεί και είναι πάνω από 7, ο κορμός του τραγουδιού είναι πιστεύω αδιάφορος και απωθητικός.

Video Url

 

Το βασικό σάμπλινγκ ανήκει σ' αυτό

Video Url

 

Στο οποίο το αστείο έχει και συνέχεια αφού κι αυτό έχει σάμπλινγκ τραγούδι των Chic

Video Url

 

Και πολλά άλλα σάμπλινγκ από τα  "Party Ain't a Party" -Queen Pen, "Off the Books" - The Beatnuts, "Can I Get A..." - Jay-Z, "Hip Hop Hooray" -Naughty by Nature και"The Choice Is Yours (Revisited)" - Black Sheep.

Υπάρχουν χιπ χοπ τραγούδια με 20 σάμπλινγκ, γι' αυτό η αυθεντική καλή μουσική είναι όλο και πιο σπάνια, το εύκολο είναι και δοκιμασμένο στους ακροατές.

Video Url