Κάπου κάνουμε λάθος, οι άνθρωποι δεν είναι μυρμήγκια

Χθες βράδυ αρκετά τηλεοπτικά κανάλια ασχολήθηκαν με τις απώλειες των Ντελόρ και Σόιμπλε. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας, ο καθένας με τον τρόπο του, όμως και οι δύο εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαν κανένα  ρόλο στην κοινωνία μας.

Δύο άλλα καθημερινά περιστατικά τα οποία δυστυχώς απεικονίζουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της σημερινής κοινωνίας δεν είχαν στην επικαιρότητα τον χρόνο, αλλά και τις αναλύσεις που έπρεπε να έχουν από τους ειδικούς.

Θα σκεφτούν μερικοί από τους χωροφύλακες του διαδικτύου, γιατί εσύ που μας γράφεις είσαι ειδικός;

Ειδικός δεν είμαι, όμως θεωρητικά θα μπορούσα κι εγώ να είμαι κομμάτι μιας ανάλογης ιστορίας αφού είμαι πατέρας 4 παιδιών που μπορεί να μην τα κακοποίησα ποτέ μου για να έχω τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν είδα ποτέ να υπερασπίζεται κανείς έναν πατέρα για οτιδήποτε.

Επί της ουσίας δεν μπορώ να ξέρω το τι συνέβαινε σ' αυτές τις οικογένειες, όπως και σε κάθε οικογένεια, νιώθω ενοχλημένος όμως με την ευκολία που προσπαθούμε να απαλλάξουμε από κάθε ευθύνη αυτά τα νεαρά παιδιά που έκαναν αυτές τις όχι συνηθισμένες πράξεις, δηλαδή το να σκοτώσουν τον αδελφό και πατέρα τους.

Θα ήθελα να δώσει η πολιτεία μεγαλύτερη σημασία στις ανθρώπινες ζωές μικρών και μεγάλων ψάχνοντας το τι φταίει κι αυτά τα παιδιά οδηγήθηκαν σ' αυτές τις πράξεις.

Η μία τραγική μητέρα μας είπε ότι ο γιος της δεν είναι δολοφόνος, ήταν μία τυχαία στιγμή και το περιβάλλον του πατέρα-θύματος μας είπε ότι ήταν βίαιος με την οικογένεια του. Αυτός ήταν χωρισμένος, δηλαδή πήγαινε στο σπίτι της πρώην γυναίκας του και την έδερνε; αυτή ενδεχομένως να έχει και νέο σύντροφο, αφού προφανώς θα είναι πολύ νεότερη για να κάνει πριν 18 χρόνια 2 παιδιά.

Σύμφωνα με γείτονα ο πατέρας έκανε παράπονα ότι τον είχαν παρατήσει, συνηθισμένο ίσως παράπονο των ηλικιωμένων, αλλά αυτό δείχνει  την ψυχολογία του, γιατί πιστεύω ότι όποιος επιζητεί την αγάπη, δύσκολα θα γίνει βίαιος, υπήρχε βέβαια και η μεγάλη διαφορά ηλικίας πατέρα και παιδιών, τα έκανε πάνω από 50 ετών.

Αυτό το παιδί θα βγει στην κοινωνία, μετά την δίκη, όποια και να είναι η απόφαση, σαν να μην τρέχει τίποτα, δεν θέλει ειδική παρακολούθηση και εποπτεία για την συμπεριφορά του; το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο ή τον αδελφό σου ή το να ρίχνεις φωτοβολίδα και να σκοτώνεις άνθρωπο ή το να κυνηγάς 13χρονα και να τα δέρνεις παίρνοντας τους και διάφορα αντικείμενα, είναι σαν να πειράζεις ή να σκοτώνεις μυρμήγκια; τι κάνει η πολιτεία στα σχολεία, γυμνάσια, πανεπιστήμια, όπου η βία είναι συχνό φαινόμενο, τι θα γίνουν αυτοί οι νέοι και τα παιδιά όταν τελειώσουν τις σπουδές τους, ποιος ο ρόλος των δασκάλων και καθηγητών, μόνο συνδικαλισμός, τα κόμματα και ο μισθός τους;

Πρέπει άμεσα σαν κοινωνία να ψάξουμε και να βρούμε τι φταίει και σε όποιο βαθμό μπορούμε να το διορθώσουμε, δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο, δεν κατηγορώ αυτήν την κυβέρνηση, αλλά όλη την κοινωνία που βλέπει αδιάφορη την βία στην τηλεόραση και αδιαφορεί, δυστυχώς όμως την βρίσκει μπροστά της και αυτά μπορούν να συμβούν σε κάθε οικογένεια, αριστερή, δεξιά, κεντρώα.

Και πάνω απ' όλα ο άνθρωπος δεν είναι μυρμήγκι να το σκοτώνουμε όταν μας ενοχλεί και αυτό ακόμα το πιάνουμε και το βγάζουμε από τον χώρο που μας ενοχλεί, αν μπορούμε, δεν το σκοτώνουμε, απλά γιατί δεν μπορούμε να σκοτώσουμε όσα έντομα μας ενοχλούν κι όλα παίζουν τον ρόλο τους, ενώ έχουν ζωή..

Δείτε τι έλεγε ο πατέρας πριν από την τραγική εξέλιξη σε γείτονα:

Σύμφωνα με γείτονα του θύματος, ο 70χρονος μεγάλωνε μόνος τους δύο γιους του, ενώ σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι τα παιδιά του είχαν αρχίσει να απομακρύνονται από εκείνον.

«Ήταν χωρισμένος πολλά χρόνια τώρα και μεγάλωνε μόνος του τα παιδιά. Η μητέρα τους τα είχε εγκαταλείψει. Μου έλεγε ότι ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί, πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνος του. Η μητέρα των παιδιών είχε εξαφανιστεί, ήταν έξω από τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα, όταν ο μεγάλος τους γιος άρχισε να μένει μαζί της. Μου έλεγε πάντα πόσο καλά είναι τα παιδιά του, αλλά τώρα τελευταία σταμάτησε να τα λέει αυτά. Μάλιστα είχε ανεβάσει μια περίεργη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έγραφε "όταν μεγαλώνεις, σε παρατάνε σαν το γέρικο άλογο". Όλοι καταλάβαμε ότι αναφερόταν στα παιδιά του», ανέφερε στο MEGA ο γείτονας και φίλος του θύματος.