Σαν τα αρπακτικά έπεσαν οι πολιτικοί πάνω στην σορό του Βασίλη Καρρά για να εκμεταλλευθούν την λαϊκή απήχηση

Η απώλεια του Βασίλη Καρρά σε ηλικία 70 ετών οδήγησε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου στο να κάνει δηλώσεις εκφράζοντας την λύπη του.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ζήτημα αν θα είχαν αναφέρει ποτέ το όνομα του, ίσως ο Μητσοτάκης στα νιάτα του να τον είχε ακούσει σε κάποια στιγμή κεφιού σαν νέος, η Μενδώνη όμως σαν επαφή με την μουσική θα πρέπει να έχει μόνο τις εννέα μούσες.

Δηλώσεις έκαναν όλοι οι άλλοι, ακόμα και το κόμμα με τους Σπαρτιάτες'΄.

Πριν από 20 σχεδόν χρόνια στο βιβλίο μας Τα τραγούδια των Ελλήνων, είχαμε επιλέξει τραγούδια του, τότε σε ομιλία/συνέντευξη στο Ηράκλειο της Κρήτης μας είχε ρωτήσει ένας από τους παρευρισκόμενους, ωραίο το βιβλίο σας, αλλά να έχετε και τραγούδι του Καρρά, δεν το περίμενα. Του εξήγησα βέβαια τον λόγο και είναι ο ίδιος που είχε εντοπίσει και ο κορυφαίος Λευτέρης Παπαδόπουλος ο οποίος στα ΝΕΑ στην καθημερινή του στήλη το είχε χαρακτηρίσει σαν το καλύτερο βιβλίο για την Ελληνική μουσική, γιατί όπως έγραφε για πρώτη φορά είδε ένα βιβλίο που είχε τα πάντα.

Το καλοκαίρι σε τηλεφωνική συνομιλία μου με πασίγνωστο καλλιτέχνη που ζει και στην Θεσσαλονίκη, αυτός μου είχε μεταφέρει την δυσάρεστη είδηση ότι ο Βασίλης δεν θα τα καταφέρει, δεν έγραψα γραμμή, τότε αφού μου είχε ζητήσει να μην το γράψω.

Τα κοράκια της πολιτικής θέλουν πάντα να εκμεταλλευτούν το ενδιαφέρον του λαού, οι τηλεοράσεις πια άνουν μεγαλύτερα αφιερώματα από ότι στον Μίκη Θεοδωράκη, ζούμε πια στην αρχαία Ρώμη με προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα.