Τελικά ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Επιθέσεις στο διαδίκτυο για το ότι θα στείλουμε φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα, για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Εμένα το φτωχό μυαλό μου, μου λέει ότι αν τα πλοία κάνουν τον γύρω της Αφρικής οι εφοπλιστές θα βγάζουν δεκαπλάσια κέρδη, αν όχι περισσότερα γιατί θα αυξήσουν τα μεταφορικά και όλη αυτή η αύξηση θα πέσει στις πλάτες του καταναλωτή.

Αυτό για τα κοράκια που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι θέλει να υποστηρίξει τους εφοπλιστές που θα πάθουν βαβά αν κάνουν τον γύρω της Αφρικής και δεν περνούν από το Σουέζ

Οι δε εταιρείες που έχουν συναλλαγές που τις επηρεάζει η μεταφορά θα αυξήσουν τις τιμές τους σημαντικά με λογικό επακόλουθο να μειωθεί η κατανάλωση και να αναγκασθούν να διώξουν προσωπικό.

Υπάρχουν βέβαια και οι υποχρεώσεις που έχουμε στους συμμάχους μας και την Ευρωπαϊκή ένωση, βέβαια ο Κουτσούμπας, ο Κασσελάκης και ο Βελόπουλος, όλοι συμφωνούν, περίεργο, ότι πρέπει να μας δίνουν μόνο και όχι να δίνουμε.

Μάλλον βλέπω κάτι λάθος, άλλωστε πάντα οι πειρατές, από μικρά παιδιά ασκούσαν γοητεία επάνω μας με τις πολλές αγαπημένες ταινίες, γιατί να μην τους υποστηρίξουμε τώρα.