Οι παγίδες στα σούπερ μάρκετ είναι πολλές, τι να ψωνίζετε από την λαϊκή

Οι παγίδες στα σούπερ μάρκετ είναι πολλές, τι να ψωνίζετε από την λαϊκή
Η τακτική που ακολουθούν όλα τα σούπερ μάρκετ είναι η ίδια και αποδίδει έτσι τα ίδια σε μέγεθος κέρδη για όλους.

Σταθερές τιμές σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό στα προϊόντα που έχουν υψηλή κατανάλωση και ψάχνει τις τιμές ο αγοραστής και επιλεκτική τιμή σε προϊόντα που δεν τα πιάνει το μάτι σου.

Ποιος θα προσέξει ας πούμε ότι τα κολοκύθια που είναι πια θερμοκηπίου ο ένας τα πουλάει 2,82 και ο άλλος 2,35, το ίδιο και στα περισσότερα από τα λαχανικά, στην λαϊκή ας πούμε τα κολοκύθια έχουν τιμές καρτέλ, όλοι πουλάνε 3,50 ευρώ το κιλό.

Οι τομάτες στην λαϊκή, αν πετύχεις τον κατάλληλο, είναι πιο νόστιμες και περίπου στα ίδια με τα σούπερ μάρκετ.

Τα φρούτα συνήθως έχουν πιο φθηνά στην λαϊκή, αλλά υπάρχουν και οι ποιότητες οι οποίες σε περιπτώσεις δικαιολογούν υψηλότερες τιμές.

Μπρόκολα, κουνουπίδι, μάλλον συμφέρει στην λαϊκή, εκτός και αν ψωνίζεις από τα 2 φθηνότερα σούπερ μάρκετ.

Οι περισσότεροι βέβαια δεν συγκρίνουν τιμές και αποφεύγουν να αγοράζουν προϊόντα που είναι παραγωγής του σούπερ μάρκετ από μη επώνυμες μάρκες, αλλά στην ουσία τα περισσότερα τα συσκευάζει ο ίδιος.

Μανταρίνια, πορτοκάλια, καλύτερα από λαϊκή.

Τα αβγά φθηνότερα στη λαϊκή και ίσως πιο φρέσκα, χόρτα, μάλλον στο σούπερ μάρκετ, ενώ αν πας μετά τις 1 στην λαϊκή οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες.

Ψάρια, η ιδανική λύση είναι η κεντρική αγορά, αν έχεις μάλιστα μεγάλη οικογένεια, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι γι' αυτούς που έχουν υψηλούς μισθούς, ενώ στην λαϊκή πρέπει να ξέρεις να διαλέγεις και να ψωνίζεις πριν κλείσει, πριν είναι πανάκριβα ακόμα και σύγκριση με τα σούπερ μάρκετ και ταλαιπωρημένα από την έκθεση στον δρόμο.