Ιστορίες από το τρένο Κηφισιά-Πειραιάς που δεν μπορείς να φαντασθείς

Δεν μπορείς να το φαντασθείς....

Προχθές στο τρένο προς την Ομόνοια κάθισαν δίπλα μου δύο πιτσιρικάδες 14-15 ετών. Ο ένας από αυτούς έβαλε το πόδι του στην άκρη του απέναντι καθίσματος. Μία κυρία πήγε να του πει κάτι, αλλά δίστασε, εγώ που δεν βάζω μυαλό και θα βρω τον μπελά μου γυρίζω και του λέω, 100 ευρώ πρόστιμο, έχεις ταυτότητα; αμέσως μου λέει και βγάζει το πορτοφόλι του και κάνει την κίνηση να μου δώσει ένα κατοστάρικο που εγώ έχω ξεχάσει και το χρώμα του ότι είναι πράσινο.

Του λέω, καλά θα κάνεις να μην δείχνεις τα λεφτά σου σε κοινή θέα και μου απαντά και η μάνα μου το ίδιο μου λέει, είχε βέβαια και άλλα χαρτονομίσματα τα οποί δεν πρόσεξα τι αξίας ήταν.

Του είπα ότι εγώ θα τα τινάξω λόγω ηλικίας, αλλά αυτός μεγαλώνοντας θα πληρώσει την φθορά του καθίσματος, μου απάντησε πως  το ξέρει.

Σε ερώτηση αν είναι από την Αλβανία, έκανε μια θεατρική γκριμάτσα απελπισίας και είπε ναι είμαι Αλβανός, τέλος πάντων μετά κατέβηκα στην Ομόνοια, αλλά μου φάνηκε περίεργο το να έχει ένα παιδί 14 ετών μαζί του χαρτονόμισμα 100 ευρώ, έχουν αλλάξει οι καιροί.   .